15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Am contract cu Nagoya pina in decembrie si il voi respecta!“

„Am contract cu Nagoya pina in decembrie si il voi respecta!“

Oltenii antreneaza echipe de fotbal din Feroe pina in Singapore, dar mai putin in Craiova! In prezent, cele doua formatii cunoscute ale Baniei – Universitatea si Extensiv – au la conducerea tehnica oameni din afara Olteniei. Geolgau antreneaza in Feroe, Ticleanu, in Bangladesh, Bondrea, in Siria, Doru Isac, in Singapore, iar Silviu Lung, in Japonia, secund la Nagoya Grampus Eight. Zilele trecute, cotidianul ProSport a publicat o informatie potrivit careia Emil Sandoi si Silviu Lung ar fi favoritii celor de la SIF Oltenia, in cazul in care, pina la vara, SIF ar prelua pachetul majoritar de actiuni de la Gigi Netoiu. Din indepartata Japonie, Silviu Lung a lamurit totul.

– Cum a inceput Nagoya Grampus Eight editia de campionat 2002?

– Cu stingul, adica din patru meciuri am cistigat doar unul. Conditiile de pregatire au fost bune, lot echilibrat exista, dar sansa ne-a ocolit. Important ramine faptul ca Nagoya si-a revenit, a cistigat si in deplasare, iar acum sintem pe locul cinci. Oricum, totul decurge bine aici, dar pentru mine este dificil.

– De ce?

– Cei care ma cunosc stiu ca sint un sentimental, sau nu stiu cum sa ma exprim. Lucrez in conditii deosebite, am un contract bun, n-am de ce sa ma pling. Dar singuratatea, dorul de acasa ma coplesesc. Nu prea am timp liber deoarece lucrez pe doua „fronturi“ – secund la echipa mare din J-League, dar si antrenor cu portarii la Centrul de copii si juniori. Nu mai am pe nimeni din Craiova aici, Ovidiu Drinceanu este acum acasa (antrenor la Chimia Craiova – n.r.), iar Doru Isac este antrenor in Singapore. In concluzie, mi-e dor de acasa!

– Presa din Romania a scris ca ai mai avea contract doar pina la vara, adica pina la terminarea turului?

– Desi citesc pe Internet aproape tot ceea ce se scrie, acest amanunt despre contractul meu nu l-am remarcat. Cum n-am citit nici despre varianta de care m-ai intrebat, aceea de a reveni, ca antrenor, la Universitatea. Am de facut doua precizari. Contractul meu cu Nagoya Grampus Eight este pina in decembrie 2002 si n-am de gind sa-l reziliez la vara. Nu stiu de unde a aparut aceasta informatie inexacta, cum nu stiu nici despre revenirea mea la Universitatea. Ar fi o onoare pentru mine sa fiu in staff-ul tehnic al echipei mele de suflet, Universitatea, dar, repet, am contract pina in decembrie 2002. In plus, nici nu m-a contactat nimeni din Craiova sau din Romania in legatura cu acest subiect.

– Altceva?

– In perioada Campionatului Mondial de fotbal din Japonia si Coreea, dau o fuga pina in Craiova. Avem atunci doua saptamini de pauza. Dar vin pentru a-mi vedea familia si prietenii. Salutari tuturor celor dragi, inclusiv suporterilor Universitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS