11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportViteza pe traseu montan la Bucovat

Viteza pe traseu montan la Bucovat

ACR Dolj a organizat simbata, 20 aprilie, pe clasicul traseu de pe dealul Bucovat, un concurs de viteza pe traseu montan (VTM).

Conform spuselor directorului de organizare, la start s-au inscris 28 de masini, din care dupa trei urcari au mai functionat sapte. Conceput initial pe trei clase de cilindree, dupa iesirile a doua din cele mai puternice masini in decor s-a renuntat la cea mai mare, 2.000 cmc.

Cele mai spectaculoase abandonuri le-au avut Dragos Tiugan pe un Ford Escort WRC – cea mai puternica masina din concurs, si Cosmin Cioroiu pe un Opel Kadet de 2.000 cmc. Pe antepenultimul viraj al traseului, Dragos Tiugan a prins sub rotile din stinga nisipul de pe margine, a incercat sa redreseze si din balans a lovit cu laterala dreapta o masina Dacia Nova parcata poate prea aproape de zona de concurs. Cosmin Cioroiu a frinat foarte tirziu la un ac de par, iar masina a mers spre parapetul de protectie, partea din fata a Opelului odihnindu-se in rigola de linga carosabil.

Clasament general: 1. Daniel Margineanu (Tirgu Jiu); 2. Marius Firan (Craiova); 3. Mihai Bicu (Craiova). Clasa 1800: 1. Daniel Margineanu; 2. Mihai Bicu; 3. Daniel Ciocea. Clasa 1400: 1. Mihai Pruna; 2. Catalin Chiulete; 3. Alexandru Tinta. Primul loc pe echipe le-a revenit celor de la Ripa Rosie, care s-au prezentat in concurs cu cinci automobile. De asemenea, bucuresteanului Mihai Tanasie, care a condus un Seat Toledo, i-a fost acordata Diploma Fair-Play.

Cel mai greu lucru pentru organizatori a fost sa-i tina pe spectatori ceva mai departe de carosabil, acestia invadind soseaua la fiecare incident.

O alta figura pitoreasca a fost Alexandru Oprea, cunoscut si ca Digei Alex, DJ-ul de la discoteca Arco Baleno, care a demonstrat ca, in afara de a pune muzica precum un sofer, mai si conduce ca un digei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS