22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO infringere care nu ne-a suparat

O infringere care nu ne-a suparat

• Oltenii au pierdut cu 3-2, dar maniera de arbitraj a lui Anghelinei ne-a dezavantajat • Baldovin a fost eliminat in minutul 47, la o faza discutabila • Preda a fost cel mai slab om al echipei noastre

Rapid – „U“ Craiova 3-2

• Stadion „Rapid“, spectatori: 9.000.

• Au marcat: Sumudica ’37, D. Serban ’45, Iencsi ’48 (p) / Verdes ’27, Grigorie ’63.

Rapid: Radulescu 5,5 – Buta 7,5; Iencsi 6,5; Soava 6; Perja (’14, Maftei 6); Rat 5,5 (’77, Bandi) – D. Serban 7; Ilyes 6; Schumacher 7 – Sumudica 6,5; R. Nita 6 (’65, Bratu 5). Antrenor: V. Hizo.

„U“ Craiova: Preda 5 – Dobre 5,5; Baldovin 5; Rada 5,5; Ursu 5 (’46, C. Dinu 5,5) – Grigorie 7; Vigariu 6 (’46, Balace 5,5), Frasineanu 6,5; D. Rednic 6 – Iacob 6 (’49, Silvasan 5,5); Verdes 6. Antrenor: Fl. Marin.

• Au arbitrat: V. Anghelinei 6 – M. Deaconu 6; C. Safta 6,5.

• Avertismente: Buta, Iencsi, Soava / C. Dinu, Frasineanu.

• Eliminare: Baldovin ’47.

• Filmul golurilor: min. 27, 0-1: Ursu a centrat de la distanta, Vigariu l-a presat pe Rat, Soava l-a incurcat pe Radulescu si Verdes a marcat cu capul in poarta goala din careul mic; min. 37, 1-1: Buta a centrat tare de pe dreapta, Sumudica a deviat cu capul in coltul opus si Preda a plonjat cu intirziere; min. 45, 2-1: acelasi Buta a centrat, iar Dennis Serban a marcat din voleu; min. 48, 3-1: Anghelinei a considerat ca Baldovin l-a agatat din spate pe Ilyes, a dictat penalti si l-a eliminat pe fundasul nostru. Iencsi a transformat cu siguranta lovitura de pedeapsa; min. 63, 3-2: oltenii au executat puternic un corner de pe dreapta si Grigorie a deviat spectaculos cu capul in coltul opus al portii lui Radulescu.

Giulestiul a vazut fotbal de clasa simbata seara, chiar daca ambelor formatii le lipsea „spuma“. Adica, in timp ce Hizo nu era sustinut decit din tribuna de Stelea, Stanciu, Sabau si Pancu, Florin Marin avea pe margine aproape o intreaga echipa: Craciunescu, Vochin, Burca, Danciu, Alexa, Stoican si Barcauan fiind atuuri… lipsa. Se prea poate ca si semiesecul pe care il inregistrase Dinamo cu citeva ore mai devreme sa fi contribuit la determinarea exemplara a celor 22 de jucatori. Rapidul nu isi putea permite sa piarda o noua sansa de a se apropia de „ciinii rosii“, in timp ce oltenii, patronati de Gigi Netoiu, tineau probabil sa nu isi dezamageasca seful, sustinator declarat al dinamovistilor. Oricum, indiferent de motiv, trebuie sa remarcam puterea de lupta a tinerilor pe care Universitatea a mizat simbata seara si, daca centralul Viorel Anghelinei nu ar fi fost „strivit“ uneori de atmosfera incendiara din tribune, poate ca am fi plecat si neinvinsi din Giulesti.

Cu lotul pe care il avea la dispozitie, Hizo nu a surprins in ceea ce priveste formula de start. A inceput cu tot ce avea mai bun, desi puternicul fundas Perja a clacat dupa nici un sfert de ora, fiind inlocuit cu internationalul de tineret, Maftei. Din pacate pentru noi, diferenta au facut-o tehnicienii de clasa Dennis Serban si Schumacher, desi peste toti a fost extraordinarul fundas dreapta, Buta, autorul unor curse si al unor centrari senzationale.

La rindul sau, Florin Marin nu putea face cine stie ce inovatii. Ramas fara ambii mijlocasi de acoperire – Alexa si Danciu -, el i-a aruncat in centru pe Frasineanu si pe Vigariu. Rada a fost „lipit“ de Baldovin, iar Ursu desemnat titular pe flancul sting al apararii. Grigorie – cel mai bun om al nostru in Giulesti – a facut eforturi deosebite sa joace, iar Verdes a fost ales sa fie partenerul lui Iacob in atac. Mutarea cu Ursu nu a iesit, mai ales Buta facindu-ne franjuri pe acea parte. Tocmai de aceea, Cosmin Ursu a ramas in pauza la cabine… Rada nu a fost nici bun, dar nici rau. S-a batut cu indirjire, dar, din cauza lipsei de experienta, a fost depasit deseori in duelurile aeriene de „vulpoiul“ Sumudica. In sfirsit, Verdes a fost surpriza placuta, mai ales ca a inscris si primul gol al meciului.

A fost frumos in Giulesti pentru ca in afara celor cinci goluri, am mai asistat la cel putin zece ocazii clare! Schumacher (’12, cap spectaculos sub bara, mingea a cazut pe linie), Nita si Sumudica (’33, au ratat succesiv din careu, fiind blocati de Preda, apoi de Baldovin), Buta (’42, singur cu Preda a plasat putin alaturi), Sumudica (’67, cap sub transversala, mingea a cazut din nou pe linia portii!), D. Serban (’70, faultat in careu de Grigorie, Anghelinei nu a vazut), Soava (’82, sut napraznic in bara) puteau sa-i aduca Rapidului un avantaj imens. De partea cealalta, Frasineanu (’13, lovitura libera cu efect scoasa greu de Radulescu), Grigorie (’38, dribling senzational, lob peste Radulescu, Maftei a scos incredibil!), Frasineanu (’75, din nou lovitura libera spre vinclu, tot Radulescu a scos senzational) si iarasi Grigorie (’88, blocat in extremis la trei metri de poarta) puteau sa inlacrimeze Giulestiul.

Una peste alta, dupa incintatoarea evolutie a oltenilor am ramas si mai nelamuriti de penibilitatile intervenite la meciul cu Ceahlaul. Mai ales ca in Giulesti Florin Marin a avut chiar mai multi indisponibili. Sa privim insa inainte, fotbalistii tineri ca Rada, Grigorie, Vigariu sau Verdes facindu-ne sa fim optimisti in legatura cu viitorul Universitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS