24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFrasineanu are drept de joc, Ilinca are documentul in buzunar!

Frasineanu are drept de joc, Ilinca are documentul in buzunar!

• Conform oficialului oltean, „Frasi“ poate evolua in Giulesti, dar luni va fi judecat din nou de FRF • Florin Marin are o echipa intreaga indisponibila • Rapidistii sustin ca sint favoriti, desi Pancu, Sabau si Stelea nu pot juca nici ei

Rapid – Universitatea

• Stadion „Rapid“, simbata, ora 20.00 (ProTV).

• Formatii probabile:

Rapid: Radulescu – Buta, Iencsi, Perja, Rat – Schumacher, Ilyes, Soava, D. Serban – Fl. Bratu (R. Nita), Sumudica. Antrenor: V. Hizo.

Universitatea: Preda – C. Dobre, Baldovin, Rada (G. Serban), D. Rednic – Vigariu (Grigorie), Silvasan, Balace, (C. Dinu), Frasineanu – Manta (Vrajitoarea), Iacob. Antrenor: Fl. Marin.

• Vor arbitra: V. Anghelinei – C. Safta, M. Deaconu. Rezerva: D. Vlad.

• Observatori: M. Dancu, Ad. Porumboiu.

Produs al Rapidului, unde a evoluat intre anii 1966-1976, Florin Marin a cucerit in Giulesti o Cupa a Romaniei, dupa finala cu scintei din sezonul ’74/’75: Rapid – Universitatea 2-1 (0-0, 1-1), dupa prelungiri. Atunci, Deselnicu si Berneanu au vazut cartonas rosu de la Rainea. Ca antrenor, Florin Marin a poposit doar un campionat in Giulesti (’91-’92). Oricum, pe acele vremuri – cind actualul antrenor al Universitatii era pe gazon – altceva se juca, altul era nivelul fotbalului. Nimic de zis, erau si atunci unele interese dictate de mai-marii politruci si copii ai acestora, dar nu ca acum. La toate nivelurile avem, din pacate, un fotbal mediocru. Craiova, campioana provinciei la un moment dat, a reintrat in conul de umbra. „Ati suspectat meciul cu Petrolul, chiar si pe cel cu Ceahlaul, de un fel de noncombat. Eroare, domnilor ziaristi. Ar fi fost bine sa fie blat, dar, din pacate, cam asta-i valoarea actuala a lotului Universitatii, alcatuit dupa criteriile unui actionar unic si a unui antrenor ascultator“, a marturisit zilele trecute un fost component al Stiintei, Titi Bitlan. Asa se face ca Universitatea traieste paradoxul de a fi devenit, dupa ce cu Florin Marin s-a instalat vreo doua etape pe locul unu (editia trecuta), o formatie care e perceputa ca „Netoiu SRL“.

In acest context trebuie inteles (cu subinteles!) si meciul de asta-seara cu Rapidul. Florin Marin, un om caruia tensiunea de la Craiova i-a afectat, se pare, …tensiunea arteriala, are astazi o misie dificila, poate mai dificila decit in alte dati: aproape o „echipa“ de jucatori cu probleme! Astfel, Alexa si Barcauan sint suspendati, iar Stoican, Craciunescu, Vochin, Danciu si Burca sint indisponibili si, dupa cum ne preciza ieri-dimineata purtatorul de cuvint al Universitatii, cu sanse mici de a juca astazi. Grigorie este si el incert. Un caz aparte il reprezinta Frasineanu. Reamintim, Comisia pentru statute si regulamente i-a ridicat dreptul de joc, iar FC Universitatea a depus o contestatie la Biroul Executiv al FRF. In plus, s-a cerut de la FIFA un punct de vedere. Presedintele Viorel Ilinca, aflat toata aceasta saptamina in Bucuresti, a spus: „Universitatea nu este vinovata cu nimic, am fost de buna-credinta atunci cind l-am legitimat pe Frasineanu. In conformitate cu prevederile statutului si regulamentelor FRF, pina la data solutionarii contestatiei de catre Comitetul Executiv al FRF, printr-o hotarire definitiva si irevocabila, Frasineanu are drept sa joace la Craiova“. Conform unei informatii de ultima ora, prin semnatura lui Kassai, FC Universitatea a obtinut inca de joi pentru Frasineanu drept de joc in meciul de astazi! Luni se va intruni Comitetul Executiv si atunci se va lua probabil o decizie definitiva si irevocabila.

Altfel, despre meci, presedintele Universitatii a spus: „Este o partida deosebit de dificila pentru Universitatea din cauza situatiei din lot, multi absenti si accidentanti. Eu am insa un alt punct de vedere fata de aceasta situatie. Sigur, exista pentru aceasta intilnire circumstante obiective, dar toti jucatorii care sint sub contract cu Universitatea Craiova trebuie sa faca fata cerintelor Diviziei A. Asa este normal sa fie, adica aceia care vor intra pe teren sa fie in stare sa-i inlocuiasca pe cei absenti. Personal, as fi tentat sa cred ca Universitatea nu va iesi invinsa din Giulesti. Ne jucam sansa. Merg pe X! Si Rapidul a aratat ca nu este acum in cea mai buna forma, plus ca si ei au unele probleme de lot“. Gazdele nu-i pot utiliza pe cei trei „granzi“: Pancu, Sabau, Stelea, iar Ionut Voicu este incert. Cristi Costache, secretarul general al clubului Rapid: „Avind in vedere obiectivele Rapidului, cit si problemele de lot ale Universitatii, Rapidul, normal, ar trebui sa cistige“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS