22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRuxandra Dragomir a fost numita capitan nejucator al echipei Romaniei de Cupa Federatiei

Ruxandra Dragomir a fost numita capitan nejucator al echipei Romaniei de Cupa Federatiei

Fosta jucatoare de tenis Ruxandra Dragomir a fost numita in functia de capitan nejucator al echipei Romaniei de Cupa Federatiei, preluind acest post de la fosta sa antrenoare, Florenta Mihai. Echipa Romaniei de Cupa Federatiei va participa, in perioada 24-27 aprilie, in Antalya, la turneul din cadrul grupei I a Zonei Euro-Africane pentru obtinerea calificarii in barajul pentru promovarea in Grupa Mondiala a competitiei. Reprezentativa Romaniei este formata din urmatoarele jucatoare: Raluca Ciochina, Magda Mihalache, Liana Balaci si Alexandra Orasanu.

Ruxandra vrea o echipa competitiva

Ruxandra Dragomir spus ca nu va face deplasarea in Turcia deoarece este insarcinata in luna a sasea. „In locul meu va merge Florenta Mihai. Avind in vedere faptul ca nu avem o echipa deosebita, obiectivul nostru este mentinerea in Grupa I valorica. Dupa ce o sa nasc, intentionez sa ma implic foarte serios in alcatuirea unei echipe competitive de Cupa Federatiei“, a spus fosta tenismena romana. Ruxandra Dragomir, in virsta de 29 de ani, are in palmares patru victorii in turneele din circuitul WTA la simplu si alte cinci titluri la dublu. Cea mai buna performanta in turneele de Grand Slam a fost sfertul de finala jucat la Roland Garros, in 1997, an in care a ocupat si cea mai buna pozitie in ierarhia WTA, locul 15. A jucat pentru echipa Romaniei de Cupa Federatiei incepind din 1991 si a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Atlanta si de la Sydney. A cistigat din tenis aproximativ 1,8 milioane de dolari.

Florenta Mihai va ceda postul fostei sale eleve

Florenta Mihai, in prezent antrenor federal in cadrul Federatiei Romane de Tenis, a spus ca este bucuroasa ca postul de capitan nejucator al echipei de Cupa Federatiei i-a revenit fostei sale eleve. „Mi se pare normal ca aceasta functie sa-i revina Ruxandrei. Este, pina la urma, o chestiune de fair-play. Ruxandra Dragomir este tinara, stie ce tenis se joaca in momentul actual pe plan mondial si, de aceea, cred ca este o alegere foarte buna“, a spus Florenta Mihai.

16 echipe la turneul din Antalya

La turneul din Antalya vor concura 16 echipe: Belarus, Israel, Slovenia, Bosnia-Hertegovina, Luxemburg, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Olanda, Estonia, Polonia, Iugoslavia, Georgia, Portugalia, Grecia si Romania. Acestea vor fi impartite in patru grupe, a cite patru formatii, urmind sa joace dupa sistemul fiecare cu fiecare. Ocupantele primelor doua locuri din fiecare grupa se vor intilni in cadrul unor partide eliminatorii, cele patru echipe invingatoare urmind sa joace, in luna iulie, impotriva a patru formatii ce au fost invinse in primul tur al Grupei Mondiale. In urma acelor partide se vor stabili echipele care vor promova si care vor retrograda din Grupa Mondiala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS