14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024

Amical cu Polonia

Meci amical
Polonia – Romania
• Bydgoszcz, ora 18.30, TVR 1.
• Formatii probabile:
Polonia: Dudek – J. Bak, Hajto, Waldoch, M. Zewlakow – Krzynowek, Swierczewski, Kozminski, Iwan – Kryszalowicz, Olisadebe. Antrenor: J. Engel.
Romania: Lobont – Fl. Dumitru, Radoi, G. Popescu, Iencsi, Soava – Cernat, Codrea, D. Munteanu – Mutu, Ganea. Antrenor: A. Iordanescu.
• Vor arbitra: I. Baskakov – V. Eniutin, A. Lukashin (toti din Rusia).

Reprezentativa de fotbal a Romaniei va sustine astazi, de la ora 18.30, o partida de verificare, la Bydgoszcz, in compania formatiei similare a Poloniei, echipa calificata la turneul final al Campionatului Mondial din acest an. Din pacate, lotul deplasat in Polonia nu ii are in componenta pe Stelea, Contra, Chivu, Filipescu, A. Stoica, V. Moldovan, Ad. Ilie, M. Niculae, jucatori reprezentativi pentru Nationala. De fapt, Iordanescu se vede nevoit sa alinieze astazi o formula de echipa cu destui fotbalisti care activeaza in campionatul intern.

Capitanul tricolorilor, Gheorghe Popescu, a mentionat ca meciul amical cu Polonia este important in special pentru jucatorii noi veniti la echipa nationala. „Antrenorul Anghel Iordanescu a convocat fotbalisti pe care i-am vazut pentru prima data. Chiar le-a cerut acestora in vestiar sa se prezinte pentru a-i cunoaste si noi, cei care evoluam in strainatate. Speram sa facem un joc bun si sa obtinem un rezultat pozitiv“, a spus Popescu.

Selectionerul Jerzy Engel a spus: „Imi doresc o victorie confortabila pentru a avea un moral ridicat la Campionatul Mondial. Va fi un meci dificil, Romania fiind o echipa valoroasa, care a zdrobit Ucraina in ultimul meci, iar noi, in preliminariile Campionatului Mondial, nu am reusit sa o invingem acasa.“ Tot astazi se va disputa si meciul echipelor de tineret dintre reprezentativele Poloniei si Romaniei.

Alte meciuri amicale

Tot astazi se vor disputa si alte partide amicale intertari. Iata programul acestora: Andorra – Albania, Austria – Camerun, Belgia – Slovacia, Croatia – Bosnia-Hertegovina, Danemarca – Israel, Anglia – Paraguay, Franta – Rusia, Germania – Argentina, Grecia – Cehia, Ungaria – Belarus, Irlanda – SUA, Italia – Uruguay, Japonia – Costa Rica, Luxemburg – Liechtenstein, Macedonia – Finlanda, Malta – Azerbaidjan, Mexic – Bulgaria, Irlanda de Nord – Spania, Norvegia – Suedia, Portugalia – Brazilia, Scotia – Nigeria, Slovenia – Tunisia, Africa de Sud – Ecuador, Turcia – Chile, Ucraina – Georgia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS