19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPinalti si-o fi luat punctele din tur...

Pinalti si-o fi luat punctele din tur…

• Danciu si-a rupt mina stinga in primul minut si a fost transportat de urgenta la spital • La cum a jucat Universitatea, daca nu a fost blat, atunci Florin Marin ar trebui dat afara inainte de a-si oferi el demisia • Desi Iacob, Manta, Vrajitoarea si Silvasan se incurcau in mingi, Barcauan a fost tinut fundas central

Universitatea – Ceahlaul 0-1

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 2.500.

• A marcat: Nemtanu ’75.

Universitatea: Preda 4,5 – Dobre 4; Barcauan 5; Baldovin 5; Ursu 4,5 – C. Dinu 3 (’46, Verdes 4); Danciu (‘2, Vrajitoarea 3; ’64, Manta 3,5); Alexa 3; Frasineanu 5 – Iacob 3; Silvasan 4. Antrenor: Fl. Marin.

Ceahlaul: Lefter 5,5 – Piclesan 6; Avadanei 6; Alistar 6; Goian 6; Nohai 6 – Botan 6; Solomon 6 (’66, Rosoaga 5); Brujan 6 – Axinia 6 (’68, Nemtanu 6); Feizulah (’80, Forminte). Antrenor: M. Barbu.

• Au arbitrat: R. Dumitru 6 – M. Beudeanu 6, Fl. Hincu 6 (toti din Brasov). Observatori: S. Satmari, N. Rainea.

• Avertismente: Alexa (2), C. Dinu, Barcauan / Piclesan, Nohai, Botan, Feizulah.

• Eliminat: Alexa ’82.

• Filmul golului: min. 75, 0-1: Feizulah a scapat spre poarta, l-a driblat pe Preda la 35 de metri lateral stinga, apoi a centrat in careu mic, iar Nemtanu a reluat cu capul in plasa, chiar daca a fost talonat de Barcauan.

Scrisesem in iarna ca singurul tel al lui Gigi Netoiu in acest retur era sa bata pe Steaua la Craiova pentru a nu avea Dinamo probleme cu cistigarea titlului. Culmea, desi a jucat si atunci destul de sters, echipa si-a ajutat patronul, i-a invins pe militari, dupa care a inceput sa se faca de rusine. Meciul de ieri insa a pus capac la toate. In fata Ceahlaului, Universitatea a avut probabil cea mai proasta evolutie din istorie si nici nu mai conteaza daca infringerea o fi fost un soi de reglare de conturi, dupa ce nemtenii ne-au oferit si ei victoria in tur.

Din meciul de ieri nimeni nu a mai inteles nimic! De exemplu, chiar daca presupunem ca a fost blat, cu mina pe inima spunem ca absolut toate partidele strategice (si au fost cu duiumul) pe care le-am vazut in campionatul nostru s-au ridicat cu mult peste ceea ce s-a jucat pe „Ion Oblemenco“. Asa ca, la un moment dat, ne-am pus chiar intrebarea daca nu cumva aceasta este valoarea echipei oltene, o formatie stoarsa in permanenta de fotbalisti cit de cit rasariti.

Ce am vazut la „olteni“? Pai, a fost in primul rind Iacob, un virf care face stopuri doar cu mina si care a avut o singura „realizare“: nervos ca toate mingile sareau din el ca din zid, l-a calcat pe mina pe Avadanei, dupa care i-a aplicat si un calcii in gura, asa ca sa se simta nemteanul ca la el, sub Pietricica. La rindul lor, C. Dinu, Manta, Vrajitoarea si Silvasan au jucat mai slab decit se obisnuieste in curtea oricarei scoli de la tara. Alexa a fost eliminat pentru doua faulturi aiurea comise la mijlocul terenului, Manta nu a avut nici o legatura cu meseria de virf, iar Cornel Dobre a alergat in directii numai de el stiute, desi pe partea sa atacantii Ceahlaului se lafaiau in voie. In sfirsit, pe banca l-am avut pe Florin Marin, care se tragea in permanenta de par si de pantaloni, iar noi ne gindeam ca aceasta echipa ar avea mai degraba nevoie de un antrenor adevarat. Un antrenor care sa nu inteleaga, de exemplu, cuvintul „circuit“ si pe care sa nu-l intereseze cum creste iarba pe teren…

In aceasta situatie nemernica pentru suporterii olteni, nemtenii si-au vazut de treaba, oricare ar fi fost ea. Decisi sa cistige, nu s-au lasat prea mult invitati si, in cele din urma, tatarul Feizulah a amendat toata apararea olteana si i-a pus mingea pe crestet lui Nemtanu la trei-patru metri de poarta. A fost un gol penibil pe care Gheorghe Stefan l-a marcat in poarta lui Gigi Netoiu, dar asa s-a transat soarta celor trei puncte in conditiile in care peste Ceahlaul vor veni sub Pietricica Steaua si Dinamo.

Cam asa s-a scris istoria unei partide pe care Gheorghe Stefan, de parca stia ceva, ne-a avertizat de saptamina trecuta ca este complicata pentru Universitatea. Din pacate, ieri ne-am dat seama ca pentru Universitatea totul este complicat. E rau de tot cu Gigi Netoiu la timona – am scris-o si vineri – si tare ne temem ca nici nu va mai exista un „dupa“ curat. Vorbim de fotbal, bineinteles, ca Universitatea ca marfa exista si inca atrage.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS