8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Pinalti“ vine in Banie dupa ce i-a umilit pe toti sefii LPF si FRF

„Pinalti“ vine in Banie dupa ce i-a umilit pe toti sefii LPF si FRF

Ceahlaului i-au fost ridicate joi sanctiunile dictate dupa controversatul meci cu Dinamo

Divizia A, etapa a 21-a

Universitatea – Ceahlaul

• Stadion „Ion Oblemenco“, duminica, ora 15.00 (ProTV).

• Formatii probabile:

Universitatea: Preda – C. Dobre, Baldovin, Alexa, Frasineanu – C. Dinu, Danciu, Vigariu, Balace – Barcauan, Iacob. Antrenor: Fl. Marin.

Ceahlaul: Lefter – Avadanei, Goian (Alistar), Forminte – Piclesan, Botan, Luput (T. Serban), Brujan, Solomon – Axinia, N. Nemtanu (Feizula). Antrenor: M. Barbu.

• Vor arbitra: R. Dumitru – M. Beudeanu si Fl. Hincu. Rezerva: L. Csocz.

• Observatori: S. Satmari, N. Rainea.

• Celelalte partide: simbata: ora 17.00: Sportul – Dinamo (TVR 1), Gloria – Petrolul; ora 19.00: FC National – FC Brasov; ora 19.30: Astra – UMT; ora 20.00: FCM Bacau – Rapid (Pro TV), Farul – Otelul; duminica: ora 20.45: Steaua – FC Arges (TVR 1).

In urma cu un an (7 aprilie 2001), Universitatea lui Ilie Balaci termina la egalitate (1-1) meciul cu Ceahlaul lui Florin Marin, partida care a lasat loc la destule interpretari, cit si sanctiuni in lotul gazdelor (Cl. Niculescu, Domocos, Danciu si Barcauan). In programul meciului de atunci, despre Florin Marin s-a scris: „A devenit un tehnician hirsit, aprig, nevrozat, infometat de banii presedintilor, gata sa mearga la lupta cinstita, ca si la blaturi, cu aceeasi frenezie“. Oricum, dupa acea intilnire, repet, destul de controversata (Balaci a suspectat unii jucatori de noncombat!), Florin Marin a spus: „Craiovenii ar trebui sa-mi pupe mina ca au cistigat un punct. Universitatea nu joaca nimic!“

Orice privire cu subinteles asupra meciului de duminica ar trebui sa tina cont totusi de istoria ultimelor partide directe dintre plaiesii lui „Pinalti“ si elevii „Comandantului“: victoria Craiovei la Piatra Neamt, dupa istorica eliminare de la Prilep, acel 1-1 de acum un an, precum si victoria din turul acestei editii.

La conferinta de presa de joi, actualul antrenor al oltenilor a scos in evidenta spiritul de lupta al echipei din Piatra Neamt, cu atuul sau – contraatacul, cit si faptul ca incomoda formatie moldava este condusa acum de „Magiun“, un tehnician care in decursul carierei de antrenor a facut zile negre, in deplasare, unor echipe cu nume (Rapid, Dinamo).

S-ar parea ca miine Florin Marin are totusi un avantaj important: cunoaste bine echipa din Piatra Neamt. A si recunoscut acest lucru: „Ceahlaul este o echipa in mare parte construita de mine. Cunosc foarte bine jucatorii pentru ca am lucrat cu ei foarte mult timp“. Miza meciului de miine? Pentru a-si realiza obiectivul, Universitatea trebuie sa nu ofere nici un punct oaspetilor, mai ales ca programul oltenilor in urmatoarele etape nu este deloc usor. „Pinalti“ a spus ca meciul este deschis oricarui rezultat, adica unul de 1, X, 2. Ce ar fi putut declara abilul presedinte al Ceahlaului? Echipa sa a ramas, deocamdata, in clasament pe locul sapte, iar acum este, ca si „Jenel“ si „Gigel“, linistit deoarece Dragomir a recunoscut: „S-a dat verde la blaturi!“

Punct. Si de la capat? Totusi, in actualul context, nici „Pinalti“ si nici „Gigel“ n-au interes sa mai fie sifonati, asa incit s-ar parea ca meciul de miine (transmis si in fata natiunii) se joaca pe bune. Ramine sa-l privim…

Ceahlaul a innoptat aseara la Tirgoviste, iar astazi va ajunge in Banie. Mihai Ionescu este suspendat, iar Enache, nerefacut. Oltenii au in programul de astazi o sedinta de pregatire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS