31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„La meciul Universitatea - Ceahlaul se poate intimpla orice“

„La meciul Universitatea – Ceahlaul se poate intimpla orice“

Presedinte ale Consiliului Director de la Ceahlaul, Gheorghe Stefan – cunoscut mai mult sub porecla „Pinalti“ – este un personaj pitoresc, controversat, abil, dar si bogat. In culisele fotbalului romanesc, Stefan este considerat, alaturi de „Lordul“ (Jean Padureanu) si „Comandantu’“ (Gigi Netoiu), unul dintre asii blaturilor din campionatul, inca patronat de Gigel, Fanel si Romel. Pe cind era in Comitetul Executiv al FRF (deci protejat!), „Pinalti“ era recunoscut, printre altele, si pentru impetuozitatea cu care fugea si ii ameninta pe arbitri, chiar si pe unii oficiali ai unor echipe adverse. In ultimele cinci sezoane, „Pinalti“ a reusit cu Ceahlaul rezultate superioare fata de cele ale Universitatii! Adica: locul sase (’96/’97), noua (’97/’98 si ’98/’99), patru (’99/2000) si 11 (2000/2001). In vara lui ’99, despre Ceahlaul s-a auzit si in Europa fotbalistica, plaiesii lui Stefan evoluind in Cupa UEFA-Intertoto, fiind eliminati de Juventus. Despre dubla cu „Batrina Doamna“, „Pinalti“ a afirmat ulterior: „Italienii mi-au oferit un milion de dolari ca sa jucam ambele meciuri in Italia. N-am vrut, apoi mi-au oferit 300.000 de dolari ca sa disputam turul la Bucuresti, dar tot i-am refuzat“. Despre participarea in Cupa Intertoto, echipa Ceahlaul a mai fost cunoscuta si prin scandalul folcloristelor. „Pinalti“ este in prezent „in corzi“ si a marturisit ca n-ar fi exclus ca la vara sa se retraga din fotbal. Ieri, extrem de amabil, ne-a raspuns la citeva intrebari.

– Acordati interviuri si pentru un ziar din Craiova?

– Spuneti, va raspund!

– Duminica este programat meciul Universitatea – Ceahlaul. Care este opinia dumneavoastra despre acest duel?

– Este o partida grea pentru ambele echipe. Ceahlaul are jucatori accidentati, cu diverse probleme de sanatate. Am inteles din presa ca si Universitatea se confrunta cu probleme de lot (suspendati, accidentati, incerti). Probabil ca stiti in ce conditii am jucat impotriva echipei FCM Bacau. Dar, echipa mea nu mai este acum chiar asa de decimata cum a fost simbata, in meciul cu bacauanii. Si, opinez eu, cred ca echipa mea poate sa se ridice duminica la nivelul Universitatii. Parerea mea este ca in acest meci orice se poate intimpla.

– Veniti la Craiova pentru un joc de 1, X, 2?

– Da, da!

– Sinteti in relatii normale, de prietenie cu actionarul actual al Universitatii, Gigi Netoiu, nu?

– Sintem cunostinte bune, ca sa spun asa! Prieteni? E mai greu de afirmat.

– Sper sa nu va suparati, dar presa a scris in anii precedenti ca unele meciuri dintre Ceahlaul si Universitatea ar fi fost cam ciudate, ca sa nu insinuez mai mult. Care este punctul dumneavoastra de vedere?

– Nu comentez! Presa a scris tot timpul ce a vrut si ce a dorit! Si asta dupa interesele pe care le-a avut.

– Miine (astazi – n.r.) este o zi foarte importanta pentru Ceahlaul si pentru dumneavoastra. Comitetul Executiv al FRF discuta conflictul dintre dumneavoastra si presedintele LPF, Dragomir, dar mai ales analizeaza recomandarea Comisiei Juridice in privinta rejudecarii meciului Ceahlaul – Dinamo, 1-2. Ce sperante aveti de la aceasta reunire a Comitetului Executiv?

– Una singura: sa se judece drept, dupa regulament. Atit si nimic mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS