31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAgonie si extaz pe „BayArena“

Agonie si extaz pe „BayArena“

Primele semifinaliste ale Ligii Campionilor s-au stabilit marti seara, in urma disputarii meciurilor Bayer Leverkusen – Liverpool si CF Barcelona – Panathinaikos Atena, din mansa a doua a sferturilor de finala. Dupa ce in tur pierduse cu 1-0 intilnirea cu Liverpool, Bayer Leverkusen a cistigat cu 4-2 in propriul fief, obtinind astfel accesul in penultima faza a celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi. La rindul sau, CF Barcelona a cistigat cu 3-1 meciul de pe „Nou Camp“ cu Panathinaikos si, cum la Atena a fost invinsa doar cu 1-0, s-a calificat in semifinalele Ligii Campionilor.



Bayer Leverkusen 4

Liverpool 2



Cei aproximativ 30.000 de spectatori care au fost prezenti marti seara pe stadionul „BayArena“ au trait momente unice la meciul Bayer – Liverpool. Avantajul de un gol obtinut in tur de englezi a fost anulat in minutul 16 de mijlocasul german Ballack, sutul puternic al acestuia de la 25 de metri invingindu-l pe portarul Dudek. Cu trei minute inainte de finalul primei reprize, fundasul formatiei Liverpool, Abel Xavier, a readus egalitatea pe tabela de marcaj si disperarea in inimile suporterilor germani. Avind nevoie de o victorie la doua goluri diferenta pentru a se califica, fotbalistii teutoni au atacat cu furie poarta lui Dudek si au reusit sa inscrie prin Ballack (’65) si Berbatov (’68). La 3-1, jucatorii germani erau calificati, dar Litmanen, care a intrat in echipa britanica in repriza a doua, a driblat trei adversari si l-a invis pe portarul Butt cu un sut plasat (’79). Nebunia in tribunele stadionului „BayArena“ a fost declansata de Lucio, fundasul sud-american al echipei din Leverkusen, care a primit o pasa in careu de la Basturk si a sutat printre picioarele lui Dudek. In ciuda celor patru goluri primite, Liverpool putea obtine totusi accesul in semifinale, daca nu ar fi fost „tradata“ de cel mai scump jucator al sau, Michael Owen, care a scapat de trei ori singur cu portarul Butt, dar a ratat de fiecare data.



CF Barcelona 3

Panathinaikos 1



Dupa ce au cistigat in tur cu 1-0, grecii si-au marit avantajul in partida de pe „Nou Camp“ prin Konstantinou, care a deschis scorul in minutul opt, cu un sut puternic de la 25 de metri. Fiind sustinuti frenetic de aproape 100.000 de suporteri, fotbalistii catalani au marit presiunea la poarta lui Nikopolidis si au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj prin Luis Enrique (’23). Acelasi Luis Enrique a adus Barcelona in avantaj, reluind cu capul o centrare a lui Rivaldo (’49), iar Saviola a inscris, in minutul 61, golul calificarii formatiei spaniole. In minutele de prelungire ale partidei, Panathinaikos a avut de doua ori sansa de a obtine accesul in semifinale, dar Konstantinou si Kyrgiakos au ratat din pozitii extrem de favorabile. In minutul 84, in urma unei ciocniri cu atacantul Olisadebe, portarul Barcelonei, Bonano, a suferit o comotie cerebrala si a fost transportat in stare grava la spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS