22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUrmeaza partida cu Ceahlaul, nu ne speriem!

Urmeaza partida cu Ceahlaul, nu ne speriem!

In etapa a 21-a, Universitatea revine pe „Ion Oblemenco“, jucind impotriva Ceahlaului Piatra Neamt, meciul fiind programat duminica, de la ora 15.00 (in direct pe Pro TV). Universitatea si Ceahlaul au acelasi numar de puncte (30), 0 la „adevar“ si sint clasate pe locurile sase (Craiova) si sapte (Ceahlaul), fiind despartite doar de golaveraj. Meciul se anunta unul linistit, chiar daca pentru olteni victoria este obligatorie din mai multe puncte de vedere. In primul rind, reimpacarea cu suporterii, apoi lupta pentru indeplinirea obiectivului (locurile unu-patru), care sa le asigure drumul spre casierie pentru primele de joc. Pe banca tehnica a moldovenilor se afla acum vulcanicul Marin Barbu („Magiun“), dar Ceahlaul l-a avut in primele sapte etape pe Florin Marin antrenor principal. In tur, Ceahlaul a pierdut acasa partida cu Universitatea (0-1), iar presa a insinuat ca nemtenii lui „Pinalti“ si „Flocea“ au fost prea pasnici in acel meci. Chestie de interpretare, desigur!

De altfel, istoria unor partide dintre „Pinalti“ si „Gigel“ e plina de mistere si controverse. Chiar Ilie Balaci era pe punctul de a fi „bagat“ intr-o poveste de… poveste la Padurea Sarului. Si, cum presa nu poate (si nici nu este abilitata) sa produca probe incontestabile, raminem in asteptare. Adica, peste ani, cineva sa vorbeasca, asa cum a facut-o recent Ganea si Contra. Dar, a zis-o el Balaci si era cit pe aci sa-l cheme in instanta Netoiu!

Revenind la pasnica partida de duminica, sa notam ca Florin Marin – care a programat ieri prima sedinta de pregatire dupa meciul cu FC Brasov – se confrunta cu probleme de lot. Deja este cunoscut faptul ca Stoican, Craciunescu si Vochin sint indisponibili dupa accidentele suferite la inceputul returului. Ei au efectuat pina in prezent o pregatire speciala, adecvata situatiei lor. Ieri, cei trei au fost la un control medical la Bucuresti, la doctorul Pompiliu Popescu, medicul echipei nationale, pentru o evaluare exacta a problemelor cu care se confrunta in prezent. Pe linga ei, pentru partida cu Ceahlaul, Florin Marin nu poate conta pe Daniel Rednic (eliminat la Brasov) si nici pe Frasineanu si Grigorie. Cei doi olteni din lotul Universitatii vor privi duminica meciul din tribune deoarece sint suspendati pentru cumul de cartonase galbene. De altfel, mai sint inca vreo cinci jucatori ai Universitatii la limita cu avertismentele. Frasineanu, al carui caz de transfer de la Hapoel Holon la Universitatea este contestat in continuare de Rapid, a spus ieri: „Problema transferului meu la Universitatea este una care s-a rezolvat oficial de forurile legale ale fotbalului din Romania. Aceasta solicitare a clubului Rapid trebuie rezolvata de cele doua cluburi interesate, Universitatea si Rapid. Nu stiu exact care-i situatia acum, doar ca s-a aminat cererea Rapidului. Oricum, nu tot ce au declarat oficialii din Giulesti privind acea problema cu masina mea este real. De exemplu, n-am primit 30.000 USD, asa cum pretind ei. In consecinta, este o problema care ma depaseste si sper sa joc in continuare pentru Universitatea cel putin pina in vara. Cred ca, in cele din urma, conducatorii celor doua cluburi vor gasi solutia optima pentru stingerea acestui diferend“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS