13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanul Sorin Tanasie a cistigat „Centura de aur“

Craioveanul Sorin Tanasie a cistigat „Centura de aur“

Noua componenti ai lotului national de box al Romaniei au cucerit „Centura de aur“, in cadrul galei finale a turneului international de box amator care s-a desfasurat, in perioada 3-7 aprilie, la Sala Polivalenta din Bucuresti. Invingatorii la cele 12 categorii au primit cite 1.000 de dolari, in timp de boxerii clasati pe locul doi au fost recompensati cu cite 500 de dolari. Valoarea totala a premiilor acordate in cadrul turneului este de 27.000 de dolari. Trofeul Dracula si premiul de 1.000 de dolari acordat de Ministerul Turismului pentru cel mai tehnic boxer al turneului a fost inminat pugilistului Marian Simion.

Tanasie ar putea reveni in Banie

Craioveanul Sorin Tanasie, in prezent legitimat la Box Club „Perla Moldovei“ din Bacau, a cucerit „Centura de aur“ la categoria 48 kg. Component al lotului national de box – seniori (antrenor coordonator Francisc Vastag), Sorin este pregatit la clubul din Moldova de Relu Auras, cel care a avut incredere in craiovean dupa experienta petrecuta de acesta in Italia, in anul 2000. Ieri, fericitul cistigator al „Centurii de aur“ a spus: „Sint bucuros ca am de duminica in palmares si «Centura de aur». Acum sint in Craiova, mai stau citeva zile. Dorul de casa este, cum sa spun, unul care ma framinta. Si, ca sa fiu sincer, zilele acestea am primit, prin intermediul antrenorului Costica Buzduceanu, o oferta tentanta de a reveni in Banie de la citiva oameni care doresc renasterea boxului craiovean. O sa vedem, m-ar tenta revenirea acasa, dar in anumite conditii. Adica, sa facem treaba cu adevarat“.

Decizie contestata

Cel mai contestat meci din cadrul galei finale a fost cel de la categoria 81 kg, cistigat de Claudiu Risco, la puncte, in fata lui Stefan Balint. Spectatorii si-au exprimat nemultumirea fata de decizia arbitrilor scandind „Hotii, hotii!“ si „Rusine sa va fie!“. De asemenea, spectatorii au aruncat spre ring, in semn de protest, cu un recipient de plastic. In urma acestei reactii, presedintele EABA le-a explicat spectatorilor, in limba romana, ca arbitrii celor cinci meciuri au fost straini si ca decizia din aceasta partida a fost corecta. „Nu cred ca publicul a avut de ce sa huiduie, intrucit am fost mai clar in lovituri in ultima repriza“, a spus cistigatorul meciului de la categoria 81 kg, Claudiu Risco.

Marian Simion se lauda singur

Marian Simion, care este cistigatorul categoriei de 71 kg, a spus ca el si fratele lui, Dorel, au fost cei mai buni boxeri ai turneului. „Fara falsa modestie, eu si fratele meu, Dorel, sintem cei mai buni boxeri din cadrul acestei reuniuni. Imi doresc ca in fiecare meci sa-mi fac adversarii knock-out, dar este bine si cind cistigi prin inferioritatea adversarului“, a spus Simion. Dorel Simion a mai spus ca a boxat in finala categoriei de 67 kg dupa tactica stabilita de antrenorul lotului national. „Inca nu sint pregatit la adevarata mea valoare, dar sper sa ajung la forma maxima pina la Campionatul European din luna iunie. Atunci spectatorii nu vor mai avea nici un fel de dubii asupra mea“, a mentionat Simion.

Cistigatorii galei finale

Rezultate inregistrate in cadrul galei finale a turneului international de box amator „Centura de aur”: Categoria 48 kg – Sorin Tanasie (Romania) l-a invins prin inferioritatea adversarului pe Cristian Nicolae (BC Stoicescu); Categoria 51 kg – Bogdan Dobrescu (Romania) l-a invins la puncte (bp) pe Igor Samoilenko (Moldova); Categoria 54 kg – Waldemar Cucereanu (Romania) bp pe Eduard Lutsker (Ucraina); Categoria 57 kg – Viorel Simion (Romania) bp pe Marian Alexandru (BC Stoicescu); Categoria 60 kg – Ovidiu Bobirnat (Cipru) bp pe Adrian Nascu (Romania); Categoria 63,5 kg – Ionut Ion (Romania) bp pe Ali Ahraoiu (Germania); Categoria 67 kg – Dorel Simion (Romania) bp pe Vitali Grusak (Moldova); Categoria 71 kg – Marian Simion (Romania) l-a invins prin inferioritatea adversarului pe Meskine Benamar (Algeria); Categoria 75 kg – Lucian Bute (Romania) bp pe Iulian Ilie (Petrom Petrolul); Categoria 81 kg – Claudiu Risco (Romania) bp pe Stefan Balint (BC Stoicescu); Categoria 91 kg – George Dobovoi (BC Stoicescu) bp pe Marius Agache (Farul); Categoria +91 kg – Igor Vlasov (Rusia) l-a invins prin inferioritatea adversarului pe Andrei Crivat (Petrom Petrolul).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS