16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportConstantenii si-au luat revansa

Constantenii si-au luat revansa

Lignitul Pinoasa BTT Tirgu Jiu – Handbal Club Constanta 26-26

Nici in acest meci sustinut pe teren propriu echipa gorjeana nu a reusit sa se impuna, iar Cupele Europene – obiectivul stabilit de conducerea de la Lignitul Pinoasa – sint din ce in ce mai departe. Handbal Club Constanta a dorit neaparat sa-si ia revansa pentru infringerea suferita in tur pe teren propriu si a fost la un pas de a reusi chiar o victorie la Tirgu Jiu. Meciul s-a incheiat cu scorul de 26-26, iar in ultimele doua minute nici una dintre combatante nu a mai reusit sa inscrie, desi lupta a fost deosebit de dura, iar Constanta a fost foarte aproape de o victorie la limita. Intregul meci a fost, de altfel, o lupta intre doua formatii cam de aceeasi valoare, diferenta de scor variind intre doua si patru goluri.

Inceputul partidei a apartinut oaspetilor, care s-au desprins la 2-0 in primele doua minute prin reusitele jucatorilor Nicolae si Stavrositu. Lignitul Pinoasa a egalat abia in minutul 9, preluind apoi conducerea la o diferenta fragila pina in minutul 20, cind HC Constanta conducea cu un gol diferenta. Gorjenii si-au amintit apoi ca sint o echipa de Liga si au reusit in cinci minute sa inscrie de cinci ori. Duritatea excesiva cu care au jucat constantenii (in prima repriza consemnindu-se nu mai putin de zece accidentari la gazde) si faptul ca arbitrii vilceni Toma Plesa si Otto Pripas au mai inchis ochii la unele greseli au dus la frgmentarea excesiva a jocului. Ultimele doua minute ale primei reprize au apartinut oaspetilor, care au inscris de doua ori stabilind scorul de 14-13 la pauza.

Inceputul reprizei secunde avea sa-l gaseasca in forma pe cel mai bun jucator al gazdelor, Ciprian Alesu, care a inscris de trei ori in opt minute. Se poate spune insa ca meciul s-a jucat din minutul 10 al reprizei a doua, cind Pinoasa nu a reusit sa inscrie din doua situatii de 1-1, cei care au ratat fiind Alesu si Popescu. Chiar daca intreaga repriza a apartinut gazdelor, constantenii nu au cedat, mentinindu-se la o diferenta mica ori stabilind egalitatea. Finalul intilnirii a fost dramatic, deoarece HC Constanta a fost singura echipa care a mai inscris in ultimele cinci minute. Reusitele din minutele 26 si 28 au dus la stabilirea scorului final, 26-26, Lignitul Pinoasa fiind in criza de forma pe final de meci. Ca si in jocurile precedente, Ciprian Alesu s-a dovedit a fi principalul marcator, cu 10 reusite, fiind urmat de Doru Sut (8), Dragos Burcea (4), Costel Radu (2), Antonio Ilies (1) si Liviu Andries (1).

In urma acestui rezultat de egalitate, Lignitul Pinoasa BTT se mentine pe locul sase in clasamentul Ligii Nationale. In celelalte partide disputate in aceasta etapa intermediara s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Uztel Ploiesti – CSU Galati 26-24, „Poli“ Timisoara – Steaua 24-20, Armatura Cluj – Fibrexnylon Savinesti 22-28 si Minaur Baia Mare – Dinamo Bucuresti 24-20.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS