20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Sintem favoriti fara nici un dubiu“

„Sintem favoriti fara nici un dubiu“

Tenismanul roman Andrei Pavel a spus luni, la sosirea pe Aeroportul International Otopeni, ca echipa de Cupa Davis a Romaniei este favorita in intilnirea cu reprezentativa Austriei, care se va disputa la sfirsitul acestei saptamini, la Constanta, in cadrul turului al doilea al Grupei I a Zonei Euro-Africane. Andrei Pavel, care a fost asteptat la aeroport de tatal sau, Gheorghe, a plecat imediat spre Constanta. Pavel a sosit la Bucuresti cu o cursa de la München, unde a facut o escala, dupa turneul de la Miami, pentru a-si vedea sotia si fetita. Sotia sa, Simone, este insarcinata pentru a doua oara.

Andrei Pavel a spus: „Pot spune ca noi sintem in forma, eu si Adrian Voinea jucind foarte bine in turneul de la Miami. Sper sa ne acomodam destul de repede in sala. Oricum, sintem favoriti fara nici un dubiu. Noi sintem foarte bine clasati, in timp ce ei au un jucator bun in proba de dublu si pe Koubek la simplu, care prefera suprafata rapida. Am auzit ca nu joaca Markus Hipfl, dar cred ca nu avea de ce sa ne fie teama de el, pentru ca nu a jucat niciodata bine in sala“.

Pavel, care este originar din Constanta, a precizat ca nu a mai evoluat in orasul sau natal de pe vremea cind era junior: „Ultimul concurs pe care l-am jucat la Constanta a fost pe cind aveam 14 sau 15 ani, asa ca va fi un lucru foarte frumos sa joc acasa si abia astept sa vad cum se vor comporta spectatorii. Dupa parerea mea, din echipa Austriei, Stefan Koubek este cel mai periculos. Sa vedem cit de puternici vom fi noi la dublu, pentru ca eu cu Gabriel Trifu nu am mai jucat impreuna de la ultimul meci de Cupa Davis (septembrie 2001 – n.r.)“.

Celalalt component al echipei Romaniei in proba de simplu, Adrian Voinea, a sosit duminica in tara, cu o cursa Roma – Bucuresti. Din lotul Romaniei mai fac parte Gabriel Trifu si Victor Hanescu, iar rezerve sint tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau. Lotul Austriei este format din Stefan Koubek (nr. 32 ATP), Julian Knowle (nr. 123 ATP), Alexander Peya si Jurgen Melzer. Partida dintre Romania si Austria se va desfasura in perioada 5-7 aprilie, in Sala Sporturilor din Constanta, echipa invingatoare urmind sa se califice in barajul pentru promovarea in Grupa Mondiala a Cupei Davis.

Mentionam ca Gheorghe Hagi si gimnasta Andreea Raducan vor efectua miine, la ora 12.00, la hotelul Iaki din Mamaia, tragerea la sorti a meciurilor din cadrul intilnirii dintre Romania si Austria. Directorul general al Federatiei Romane de Tenis, Dumitru Haradau, care a fost mandatat de Consiliul Director sa se ocupe de organizarea meciului de Cupa Davis, a spus ca este posibil ca la festivitatea tragerii la sorti sa asiste si antrenorii lotului national feminin de gimnastica, Octavian Belu si Mariana Bitang. „Hagi a confirmat deja ca va efectua tragerea la sorti, iar Andreea Raducan si-a manifestat si ea intentia de a face acest lucru. De altfel, Gheorghe Hagi va juca simbata, dupa meciul de dublu din Cupa Davis, o partida demonstrativa cu Ilie Nastase“, a spus Haradau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS