22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

S-a ales praful!

Unele cronici ale meciurilor din campionatul inca al lui Jenel, Fanel si Romel se incheie cu o propozitie sablon: scorul multumeste aproape pe toata lumea. Nu e vorba doar de meciurile terminate la egalitate. In categoria acestora ar putea intra si partida cu Petrolul. Universitatea a inceput bine meciul si, chiar in minutul cinci, Alexa a sutat napraznic pe spatiul portii, Irimia boxind cu dificultate, iar Vigariu (‘6) a creat si el panica in careul oaspetilor. Dupa care, elevii lui Florin Marin nu s-au mai obosit sa joace cu daruirea care i-a facut invincibili sapte etape. Suporterii i-au avertizat pe olteni: „Stiinta, te rugam / Astazi vrem sa cistigam!“

La iesirea de pe teren, la pauza, fotbalistii Universitatii au fost huiduiti si apoi, la reluare, din nou atentionati: „Jucati fotbal!“; „Pe ei, pe ei / Pe mama lor“. Barcauan, incredibil, a reluat centrarea lui Grigorie pe linga spatiul portii (’57) si din acel minut evenimentele de pe „Ion Oblemenco“ au fost invaluite in mister. Neputinta, accident ca la Pitesti? Costescu a scapat singur in careu, insa a trimis in bratele lui Preda (’61), dar peste 14 minute tot el l-a obligat pe Baldovin sa-l faulteze in careu. Penalti pentru oaspeti si 0-1!

„Rusine, rusine, rusine sa va fie!“. La Bistrita, Steaua a capotat. Daca ar fi cistigat la trei goluri diferenta, oltenii ar fi urcat pe locul patru, obiectivul pentru care Florin Marin si-a asumat responsabilitatea acestui sezon. Dar „Divertis“ a explicat simbata seara unele mistere ale Diviziei A: „Este campionatul presedintilor!“; „Cum poti sa maninci tort daca n-ai blat?“ Netoiu si Bercea erau, undeva, prin lojile oficiale ale stadionului, ca si primarul Bulucea. Actionarul Universitatii a parasit stadionul, ca si la Pitesti, mai devreme. Probabil pentru a evita „aglomeratia“. Simbata au venit aproximativ 5.000 de suporteri… A, uitasem, rusinea s-a incheiat cu 0-2 (Orlando ’88), galeria intorcindu-se cu spatele la teren si scandind: „Bulangiilor, va vede Neamtu!“ De ce oare? Gabi Blondu (un lider actual al suporterilor) l-a certat pe primul iesit de la vestiare: „Ba, Barcauane, nu va este rusine sa mai iesiti in oras?“ Replica atacantului Universitatii („Vorbeste-mi civilizat si-ti voi raspunde!“) nu mai are importanta in contextul acestui 0-2. Ceilalti jucatori au luat pe „no comment“ in brate, doar Danciu a spus: „Ne vom revansa“. Credibila pare insa opinia unui vechi si impatimit suporter al Universitatii: „Va inselati, domnilor ziaristi, daca dumneavoastra credeti ca a fost noncombat. Ar fi bine sa fie asa, dar adevarul este altul: asta-i valoarea echipei! Florin Marin stie bine valoarea reala a celor pe care Netoiu ii mai lasa la Craiova. Era constient ca Petrolul, o echipa disperata, ii va face zile negre“. Cine a zis blat? Cronica aceasta este doar o forma de pamflet, asa cum si Universitatea a jucat simbata. Petrolul a reusit astfel o performanta inedita: din 19 meciuri a cistigat patru, doua cu Universitatea, la acelasi scor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS