21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTrei atlete oltence la Dublin

Trei atlete oltence la Dublin

Delegatia Romaniei este condusa de antrenorul emerit Ion Bura

In cadrul Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“ fiinteaza de citeva saptamini sub egida DTS Dolj, Centrul de pregatire pentru atletism Craiova, realizat prin asocierea si colaborarea dintre CSM Craiova si unicul club privat de atletism din Romania, CS Olimpic Craiova (coordonat de Eleodor Rosca). Aici s-au aflat in pregatire 14 atleti, respectiv componentele lotului national de cros si grupa de aruncari. Simbata si duminica, la Dublin (Irlanda), este programat CM de cros, Romania participind cu trei oltence reprezentative: Luminita Gogirlea (Pandurii Tirgu Jiu, antrenor – Ion Bura), Daniela Petrescu (CSM Craiova-Dinamo), Denisa Costescu (CSM – CS Olimpic), ultimele doua atlete fiind pregatite de antrenorul Eleodor Rosca. Celelalte doua componente ale nationalei sint: Elena Fidatov si Cristina Casandra.

Delegatia Romaniei este condusa de antrenorul emerit Ion Bura (director adjunct al CSM Pandurii Tirgu Jiu) si a ajuns ieri in Irlanda. Inaintea plecarii la Dublin, antrenorul Ion Bura a spus ca atleta gorjeana este favorita la cistigarea unui loc pe podium: „Echipa Romaniei o are printre titulare pe cea mai buna atleta la cros din tara, Luminita Gogirlea, care a avut o evolutie foarte buna la Balcaniada din Iugoslavia. Speram intr-o evolutie la fel de buna si la Dublin.“ In ceea ce priveste numirea sa ca si conducator al delegatiei Romane, antrenorul a spus ca la acest lucru si-au adus o contributie si rezultatele obtinute in ultima perioada de sportivii sai: „Cred ca rezultatele obtinute in aceasta primavara, mai ales in luna martie, in Iugoslavia, unde Luminita s-a comportat foarte bine, au facut ca Federatia Romana de Atletism sa aiba incredere in mine si sa ma numeasca drept coordonator al lotului la doua importante competitii internationale.“

Coordonatorul Centrului de pregatire pentru atletism din Craiova, antrenorul E. Rosca, a spus: „Pregatirea pentru competitiile oficiale – CM de cros din Irlanda, ekkidenul din Coreea de Sud si CM Universitar de cros – s-au desfasurat in conditii bune, atletele fiind constiente de importanta acestor concursuri internationale“. Pregatirea sportivilor a fost supervizata si de dr. Maria Conea (CNMS, medicul sef al loturilor nationale de la FRA), care a stat la Centrul din Banie aproape doua saptamini. Inainte de plecarea la Dublin, dr. Conea a precizat: „Am constatat ca aici sint conditii bune de pregatire, interes pentru ca totul sa decurga bine“.

In privinta dotarii grupului de sali de atletica grea, conducerea DTS Dolj a solicitat MTS 300 de milioane de lei pentru a achizitiona sase aparate de forta performante. Nicu Braun, director adjunct DTS, a spus: „Avem promisiunea domnului ministru adjunct Nicolae Marasescu ca DTS va primi aceasta suma si atunci si acest «of» se va rezolva“.

Dupa CM din Irlanda, oltencele vor lua startul – pe 7 aprilie – la urmatoarele competitii: CM Universitar de cros – Spania (participa: Cristina Grosu, Denisa Costescu si Alina Cucerzan) si ekkidenul din Seul. La aceasta competitie oficiala, dintre oltence vor alerga Luminita Gogirlea si Daniela Petrescu, conducatorul delegatiei fiind antrenorul emerit Ion Bura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS