12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Te uiti cum zboara mingile de la un careu la altul!“

„Te uiti cum zboara mingile de la un careu la altul!“

Component din iarna al echipei italiene din Serie B, Genoa, Marius Sava a dat la sfirsitul saptaminii trecute o fuga pina in Banie. A asistat la derbiul Universitatea – Steaua, s-a bucurat pentru victoria fostilor sai colegi si a acceptat sa vorbeasca despre viata care o duce la Genova.

– Te-ai acomodat la Genoa, „Savarina“?

– Cu orasul, asa si asa, cu stilul de joc nu prea…

– Adica?

– E ceva de speriat! Toata lumea „bubuie“ mingile, de la fundasi acestea ajung direct la atacanti – ma rog, vorba vine ca ajung – prin pase din alea de 60-70 de metri. Eu, ca mijlocas, stau mai mult si ma uit cum zboara baloanele peste zona mea… Culmea este ca la antrenamente se joaca frumos, cu driblinguri, combinatii in viteza, cam cum imi place mie. La „oficiale“ insa, nimeni nu e dispus sa-si riste pielea, asa ca fundasii, decit sa greseasca vreo pasa scurta catre linia de mijloc, mai bine degajeaza cu putere in fata.

– Pai, poate tocmai din cauza acestui stil a ajuns Genoa la coada clasamentului…

– A, nu! Toti joaca asa. Nu te gindi ca unii imita, sa spunem, pe Inter sau pe Juventus. In Serie A este cu totul altceva, acolo fotbalul este fotbal…

– Si o sa mai privesti mult timp cum zboara mingile peste tine?

– Nu stiu ce sa zic. Ma gindesc ca poate inca nu am reusit eu sa-i inteleg prea bine. Dar, la vara, trebuie sa iau o hotarire.

– Ceilalti romani din Italia cum se simt?

– Colegul meu Vali Nastase, spre exemplu, s-a acomodat. E fundas, i-a citit repede pe italieni, si cum prinde mingea da tare cu ea in fata. Codrea este international, are alt statut, este si mai vechi. Eu si cu Mihalcea cred ca ne vom integra incet-incet. Am mai vorbit cu Didi Prodan de la Messina. Glumet cum e, Didi a marturisit ca i-a vrajit de tot pe aia, degajeaza de vreo 20 de ori pe meci si lumea moare dupa el. Zicea ca daca nu „moare“ tactica asta, poate sa stea lejer vreo zece ani pe acolo.

– Altfel, in oras cum te-ai stabilit?

– Mi-am inchiriat un apartament superb si clubul mi-a dat o Lancia cu doua locuri. De fapt, asa am dorit eu, o masina micuta ca au astia niste strazi inguste de nici nu te poti strecura pe ele cu un Mercedes mai maricel…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS