9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPresupusii „blatuitori“ au fost audiati la FRF

Presupusii „blatuitori“ au fost audiati la FRF

Cinci jucatori ai formatiei Ceahlaul Piatra Neamt si un fotbalist dinamovist au fost audiati luni seara, la sediul Federatiei Romane de Fotbal, in legatura cu meciul Ceahlaul – Dinamo, scor 1-2, din etapa a 16-a a Diviziei A. Fotbalistii Alistar, Avadanei, Purica, Axinia, Solomon (toti de la Ceahlaul) si Bolohan (Dinamo), arbitrul partidei Sorin Altmayer si observatorul meciului, Mircea Dridea, au fost audiati timp de doua ore si jumatate de o comisie formata din secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, presedintele Comisiei de Disciplina, Cornel Badoiu, si presedintele Comsiei de Apel, Anton Pandrea. Raportul acestei comisii va fi inaintat Comitetului Executiv al FRF, care va avea loc miine.

Complot impotriva Ceahlaului?

Jucatorii nemteni au fost insotiti de presedintele Gheorghe Stefan, iar Bolohan a fost la sediul FRF impreuna cu directorul sportiv al FC Dinamo, Constantin Danilescu. La discutii au asistat si reprezentantii Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti din Romania (AFPR), presedintele Alex Radulescu si vicepresedintele Florin Prunea. Presedintele clubului Ceahlaul, Gheorghe Stefan, a spus ca i s-a parut ca o parte din membrii comisiei care i-au audiat pe jucatori au fost tendentiosi. „Nu am emotii pentru sedinta de miine a Comitetului Executiv, pentru ca nu am de ce, dar oricind exista un semn de intrebare care poate sa apara. Ar fi nedrept ca jucatorii sa fie sanctionati pentru ca declaratiile lor au fost ca au incercat sa joace cit se poate de bine in meciul respectiv. Ca unii dintre ei nu au reusit, asta este altceva. Cred ca actiunea impotriva Ceahlaului a fost premeditata, concertata si bine pregatita in acest sens“, a spus Stefan.

Badoiu i-a ironizat pe fotbalisti

Presedintele Comisiei de Disciplina, Cornel Badoiu, a spus ca Stefan se referea la el cind a spus ca unii membrii ai Comisiei au fost tendentiosi. „Evident ca toti jucatorii au spus ca totul a fost in regula, ca au jucat foarte bine si chiar ca publicul i-a aplaudat. Cred ca la asta s-a referit Stefan, pentru ca eu am zimbit putin cam ironic la aceste afirmatii, dar poate ca ma gindeam la ceva frumos in acel moment“, a spus Badoiu. Presedintele Comisiei de Disciplina a precizat ca, daca ar trebui sa dea o decizie in acest caz, nu ar sti „pe unde ar scoate palaria“. Badoiu a apreciat ca inregistrarea video a meciului poate constitui in proportie de 80 la suta o proba obiectiva pentru sanctionarea unei partide aranjate. „Nu cu acest caz se poate asana fotbalul romanesc. Acesta poate sa fie un inceput, dar, indiferent de verdict, trebuie sa fie un semnal de alarma pentru cei care au facut asa ceva. Sint convins ca lucrurile vor evolua in sensul pozitiv, adica se vor retine de a mai apela la astfel de aranjamente“, a spus Badoiu.

AFPR ameninta cu instantele civile

Vicepresedintele AFPR, Florin Prunea, a spus ca nu este normal ca jucatorii care au fost audiati sa stea la sediul FRF pina seara tirziu, in loc sa fie pe terenul de antrenament sau alaturi de familiile lor. „Dupa toata aceasta tevatura care s-a facut in urma partidei Ceahlaul – Dinamo, jucatorii nu aveau ce sa caute aici. Probabil ca acesta este respectul pe care unii oameni din fotbalul din Romania il arata jucatorilor. Aici ar fi trebuit sa fie cei care se ocupa de echipe, iar jucatorii sa nu fie scosi tapi ispasitori“, a spus Prunea. El a adaugat ca AFPR isi rezerva dreptul ca, dupa ce se va da verdictul, in functie de cum va fi acesta, favorabil sau nefavorabil jucatorilor, sa se adreseze instantelor civile, pentru ca imaginea fotbalistilor a avut de suferit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS