22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTrisorii vor fi aspru sanctionati

Trisorii vor fi aspru sanctionati

Consiliul International al FIFA, care s-a reunit la Zermatt, le-a solicitat arbitrilor delegati la Campionatul Mondial din Japonia si Coreea de Sud sa aiba o atitudine ferma fata de jucatorii care incearca sa simuleze un fault. Recomandari in acest sens vor fi date arbitrilor in cadrul unui seminar organizat de FIFA la Seul, in perioada 20-23 martie. Responsabilii FIFA vor solicita arbitrilor care vor oficia la Campionatul Mondial sa nu mai tolereze atitudinea jucatorilor care solicita acordarea unui fault si sa sanctioneze dur simularile.

Secretarul general al FIFA, Michel Zen-Ruffinen, a spus ca aceste masuri sint luate in vederea eliminarii trisorilor. In cazul in care, dupa incheierea unui meci, inregistrarea video demonstreaza ca un jucator a fost sanctionat eronat pentru simulare, Consiliul International va cere Comisiei de disciplina a FIFA sa studieze cazul. Nu se va acorda imediat o suspendare.

In cadrul reuniunii de la Zermatt, la care a participat si presedintele FIFA, Joseph Blatter, oficialii au discutat si despre atitudinea pe care trebuie sa o aiba arbitrii fata de manifestarile de bucurie ale jucatorilor dupa inscrierea unui gol. Consiliul International a recomandat anul trecut ca jucatorii sa nu mai fie sanctionati automat cu cartonas galben daca exagereaza manifestindu-si bucuria. La solicitarea FIFA, Consiliul International le-a cerut arbitrilor sa-i sanctioneze pe jucatorii care incearca sa transmita, subtil, publicului, mesaje cu tenta politica, religioasa sau comerciala. Consiliul a precizat ca maieul de sub tricoul jucatorilor trebuie sa aiba o culoare uniforma. De asemenea, referitor la tricouri, Consilul a precizat ca acestea trebuie sa aiba mineci lungi sau scurte. Fotbalistii selectionatei Camerunului au purtat la editia din acest an a Cupei Africii pe Natiuni tricouri fara mineci.

Consiliul International a modificat un articol din regulamentul de fotbal care precizeaza ca un jucator iesit de pe gazon in urma unei accidentari nu poate reveni pe teren decit dupa reluarea jocului. Consiliul a aprobat instalarea unor mini camere de luat vederi in zona portilor in timpul Campionatului Mondial, dar a precizat ca imaginile nu vor putea fi folosite ca proba in cazurile litigioase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS