20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportParchetul va cerceta „circul“ de la Piatra Neamt

Parchetul va cerceta „circul“ de la Piatra Neamt

Secretarul general al Federatiei Romane de Fotbal, Adalbert Kassai, a spus ca a fost sesizat Parchetul in legatura cu modul in care s-a desfasurat partida dintre echipele Ceahlaul Piatra Neamt si Dinamo Bucuresti, scor 1-2. „Juristul FRF a depus la Parchet o sesizare in legatura cu acest meci. La aceasta a fost atasat procesul verbal al Comisiei de Supraveghere a competitiei, luarile de pozitie ale cluburilor Rapid, Steaua, Bacau si Dinamo, precum si memoriul gruparii din Piatra Neamt“, a spus Kassai. Secretarul general al FRF a precizat ca a fost formata o comisie care ii va audia pe cei sase jucatori – Alistar, Avadanei, Purica, Axinia, Solomon si Bolohan – despre care Comisia de Supraveghere a spus ca nu au evoluat la adevarata lor valoare in meciul respectiv. Comisia va fi formata din Kassai, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Valentin Alexandru, presedintele Comisiei de Disciplina, Cornel Badoiu, si presedintele Comisiei de Apel, Anton Pandrea. De asemenea, au fost convocati observatorul meciului, Mircea Dridea, si arbitrul partidei, Sorin Altmayer. Kassai a precizat ca, in urma informatiilor obtinute la aceste audieri, comisia respectiva va sesiza Comitetul Executiv al FRF, care va avea loc pe 21 martie. Secretarul general al FRF a spus ca decizia Comitetului Executiv poate fi atacata la Zürich.

Mircea Sandu este suparat

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus ca este absurd ca acest caz sa duca la proferarea de injurii intre persoanele implicate, referindu-se la incidentul dintre presedintele Ceahlaului, Gheorghe Stefan, si presedintele LPF, Dumitru Dragomir. „Atitudinea conducatorilor lasa mult de dorit. Sint atitea interese, incit orice greseala a arbitrilor, jucatorilor sau a altor persoane implicate creeaza o stare de tensiune care duce la lucruri bizare“, a spus Sandu. Presedintele FRF a precizat ca jucatorii Alistar, Avadanei, Purica, Axinia, Solomon si Bolohan, despre care Comisia de Supraveghere a spus ca nu au evaluat la adevarata lor valoare, nu pot sa acuze lipsa de forma, deoarece aceasta se manifesta pe o perioada mai lunga de timp, nu numai intr-un meci. „Nu stim noi cum joaca Purica, Axinia sau Danciulescu? Bineinteles ca stim adevarata valoare a jucatorilor“, a spus Sandu, care a precizat ca nu este posibil ca sa joace cinci jucatori dintr-o echipa sub adevarata lor valoare.

AFPR ii apara pe jucatori

Conducerea Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti din Romania (AFPR) a propus ca in cazul partidei Ceahlaul – Dinamo sa fie anchetati si testati cu detectorul de minciuni si conducatorii si antrenorii celor doua echipe. De asemenea, AFPR a protestat fata de afirmatiile presedintelui Comisiei de Supraveghere a Competitiei, Mircea Dridea, care a spus ca singurele nereguli constatate de comisie la partida Ceahlaul – Dinamo sint legate de evolutiile a sase jucatori, cinci de la Ceahlaul si unul de la Dinamo. Conducerea AFPR considera aceste acuze ca nefondate, ele avind urmari grave asupra imaginii jucatorilor, si isi rezerva dreptul de a actiona in judecata pe cei care vor lua o decizie care ar putea aduce prejudicii fotbalistilor in cauza. AFPR se declara de acord cu o ancheta care sa stabileasca adevarul, deoarece asociatia considera ca nu poate accepta sub nici o forma aranjamente ale partidelor de fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS