22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVladimir Voronin reia acuzatiile la adresa Romaniei si a organismelor internationale

Vladimir Voronin reia acuzatiile la adresa Romaniei si a organismelor internationale

Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, a acuzat din nou Romania ca se implica in afacerile interne ale Republicii Moldova si organismele internationale ca aplica standarde duble.

Intr-un interviu acordat oficiosului guvernamental de la Moscova, Rossiyskaia Gazeta, Voronin a afirmat ca tensionarea relatiilor cu Romania este cauzata de parteneriatul strategic stabilit de comunistii moldoveni cu Rusia. „Vom aprofunda cu consecventa acest parteneriat strategic, chiar daca aceasta se opreste ca un os in gitul unor vecini de-ai nostri, cum ar fi Romania, care s-au crezut stapini la noi si ne-au tratat drept colonie“, afirma presedintele moldovean. „Ne confruntam in permanenta cu aplicarea unor standarde duble, atunci cind tari dintre cele mai democratice si civilizate uita cu desavirsire de propriile principii cind este vorba de interesele lor strategice. Ne-a fost de ajuns sa suspendam pentru o luna activitatea asa-numitului Partid Popular Crestin Democrat, care a organizat un adevarat dezmat in centrul Chisinaului, pentru ca toata Europa sa se alarmeze si sa protesteze“, a afirmat Voronin. El a deplins si implicarea copiilor in manifestatiile anticomuniste, actiune pe care o considera „fascista“, exprimindu-si nedumerirea fata de lipsa de reactie a europenilor fata de afirmarea unei „ideologii neonaziste“. Intr-un interviu acordat postului rusesc de radio Maiak, Voronin a afirmat ca activitatea opozitiei si protestele anticomuniste sint o reactie la lupta initiata de partidul de guvernamint fata de mafie, coruptie si protectionism. El a reafirmat si teza conform careia manifestatiile de protest sint finantate dintr-un fond creat de administratia de la Tiraspol, dar nu a adus probe in acest sens. Voronin sustine ca Romania promoveaza de zece ani o diversiune ideologica, care ar fi patruns in toate structurile de stat si mass-media, iar spiritul unionismului este responsabil pentru destabilizarea situatiei politice din Republica Moldova.

Presedintele moldovean s-a declarat sigur de sprijinul populatiei, dar si al Rusiei, si a estimat o crestere a popularitatii partidului sau, respingind categoric ideea ca primul an de guvernare comunista ar fi reprezentat un esec total, inclusiv in ceea ce priveste solutionarea problemei transnistrene si izolarea internationala, pe plan politic si economic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS