17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPrieteni sau dusmani?

Prieteni sau dusmani?

Gloria Bistrita – „U“ Craiova
• Stadion „Gloria“, simbata, ora 15.30.
• Formatii probabile:
Gloria: C. Cimpeanu – Mindrean, Coroian, V. Popa, Jula, Miszti – Sinmartean, Buia, Velcea – Cioloboc, Turcu (Birsan). Antrenor: C. Cirstea.
Universitatea: Preda – Stoican, Craciunescu, Baldovin, Dobre – Grigorie, Danciu, Burca, Frasineanu – Iacob, Barcauan. Antrenor: Fl. Marin.
• Vor arbitra: D. Georgescu jr. – Ad. Vidan, C. Fecioru. Rezerva: Gh. Farcas. Observatori: M. C. Ionescu, A. Huzu.

Olteanul Jean Padureanu (a jucat si la Universitatea Craiova) este conducator la Gloria Bistrita inca din 1964, desi atunci era si jucator. „Jenel“ a fost considerat un bun organizator si cunoscator in detaliu al fenomenului fotbalistic, reusind de multi ani sa mentina Gloria in prima liga fotbalistica si chiar sa o duca in Cupele Europene. Are in „curte“ un antrenor care nu ii iese din „strategie“, Constantin Cirstea, cel care are in palmares o Cupa a Romaniei, cistigata surprinzator in fata Universitatii, in editia ’93/’94, cind „balaurii“ lui Jean Padureanu au trimis un singur sut sanatos pe spatiul portii oltene, acela aducindu-le victoria si Cupa!

Suspiciunile la multe dintre intilnirile directe dintre Gloria si Universitatea au fost consemnate in presa, un caz a ajuns chiar si intr-o instanta judecatoreasca, dar toate au fost negate: „Rautati ale unor ziaristi. Nu exista probe. Oltenii au fost raciti pentru ca nu si-au facut vaccinul antigripal“ s.a.m.d.

Surprinzator, cu Florin Marin lucrurile au stat altfel, Universitatea parasind terenul din Bistrita fara infringere, la reciprocitate. Ce va fi astazi? In tur, oltenii, cu Marian Bondrea pe banca tehnica, au inceput in forta campionatul, invingindu-i cu 4-0 pe nefericitii bistriteni, unii jucatori din defensiva Gloria fiind categorisiti chiar de antrenorul Cirstea ca „simple jaloane“. Lumea fotbalului din Banie a perceput insa acum – dupa finalul deosebit din tur (ultimele cinci meciuri fara infringere) – ca Universitatea a pornit pe drumuri noi. Chiar mama regretatului Cristi Neamtu a tinut sa declare public la 3 TV: „Am o singura rugaminte pentru cei care conduc echipa, dar si pentru jucatori. Ii rog din suflet sa joace in memoria fiului meu – daca l-au iubit cu adevarat – pentru ca Universitatea sa redevina ceea ce a fost odata, o mare echipa.“

Inainte de plecarea spre Bistrita, Florin Marin, dupa ce a spus ca meciul de astazi este foarte dificil, a incheiat astfel: „Dorim sa venim cu punct(e) de la Bistrita.“ „Jenel“ a spus-o cu citeva saptamini inainte: „Gloria trebuie sa inceapa cu dreptul returul, mai ales ca joaca acasa. Ne dorim victoria.“ Antrenorul Constantin Cirstea a completat ieri: „Personal, sint constient de dificultatea acestui meci si cred ca va fi foarte, foarte greu pentru Gloria. Craiova, dupa nefericitul accident cu Cristi Neamtu – care ne-a indoliat pe toti -, stie sa se mobilizeze la greu si sint convins ca ne vor crea probleme. Florin Marin este un antrenor bun si, repet, stie sa mobilizeze echipa pentru meciurile importante. Ma confrunt cu destule probleme in lot: Ceausu este suspendat, iar Sinmartean, Cioloboc si Miszti au unele probleme de sanatate.“ In plus, de la gazde, Sasarman si-a pus ghetele in cui, el fiind desemnat zilele trecute organizator de competitii. Problemele oltenilor sint cunoscute: Alexa – suspendat, Vochin – accidentat, Verdes – indisponibil, Rednic – incert. Duminica dimineata, cu o cursa charter, pusa la dispozitie de clubul din Kiev, alb-albastrii vor decola din Cluj spre Ucraina pentru amicalul de luni dupa-amiaza, Dinamo Kiev – Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS