19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFrăsineanu va fi „decarul“ Universităţii

Frăsineanu va fi „decarul“ Universităţii

Florin Marin a participat ieri la consfătuirea anuală a tehnicienilor, care s-a desfăşurat la sediul FRF, antrenamentul Universităţii fiind condus de secunzii Ciurea şi Popovici

Returul campionatului bate la uşă, oltenii de la Universitatea avind in primele trei etape intilniri dificile cu Gloria Bistriţa (9 martie, d), Steaua (16 martie, a), FC Argeş (23 martie, d), ultimele două meciuri fiind transmise in direct de TV Romania 1 (ora 15.00 – ambele). Debut greu pentru olteni din destul de multe motive, cel mai dificil fiind capitolul pregătirea psihică, băieţii părind in continuare şocaţi de dispariţia portarului Cristi Neamţu.

Faţă de turul campionatului – cind au jucat pentru Universitatea 26 de fotbalişti -, returul ii găseşte pe olteni fără Sava (imprumutat la Genoa), I. Savu, Domocoş şi Naicu (transferaţi in China), Alistar (plecat la Ceahlăul), Călin (legitimat la Trento) şi Şuleap. Pentru acesta din urmă incă nu se cunoaşte echipa la care va evolua, existind mai multe variante: Ceahlăul, Petrolul sau Grecia (Panionios Atena).

Universitatea va porni la drum in retur cu trei noutăţi in lot. Au revenit in Bănie Vrăjitoarea şi Bogdan, sosirea ultimului constituind o imensă surpriză. Goal-keeper-ul din Bacău nu are nici o vină pentru că a revenit la Universitatea, el fiind, de fapt, solicitat de managerul general al clubului. De ce este surpriză? Pentru că Bogdan a avut prestaţii nesigure in poarta Universităţii, iar unele gafe ale lui au privat echipa de puncte importante (să nu uităm nici antologica gafă din partida Pobeda Prilep). Chiar el a spus apoi că nu mai rezistă la Craiova şi că regretă plecarea din Bacău.

Noutatea-noutăţilor o constituie revenirea lui Frăsineanu, Cornel fiind hotărit să aibă un nou inceput care să-i atragă şi privirile selecţionerului echipei naţionale, Puiu Iordănescu. Florin Marin are mare incredere in posibilităţile de exprimare ale lui Frăsineanu, considerindu-l ca unul dintre cei mai buni mijlocaşi din campionatul intern. Revenirea lui acasă depinde insă de acordul Rapidului, acord care, se aude, va fi obţinut in scurt timp, astfel incit simbătă, la Bistriţa, Frăsineanu să fie titular, lui repartizindu-i-se numărul 10.

A mai fost in discuţie şi fratele lui Claudiu Niculescu, Mihai, dar acesta se pregăteşte cu echipa de tineret, care este antrenată de Aurică Beldeanu. O decizie finală privind oportunitatea transferării lui o va lua antrenorul-manager Florin Marin. In privinţa jucătorilor care vor imbrăca tricourile lui Electro din retur, s-ar părea că Tilihoi, Preda, Ionescu, Nicola şi Iovan vor primi dezlegări pentru clubul din Valea Roşie. Ieri-dimineaţă, la Policlinica pentru sportivi din Craiova au efectuat vizita medicală ciţiva jucători care nu erau in lotul Universităţii la ora cind a fost efectuat controlul in Bucureşti (ianuarie): Frăsineanu, Vrăjitoarea, Bogdan şi Dragomir. Ieri după-amiază, alb-albaştrii au efectuat o şedinţă de pregătire, care a fost condusă de secunzii Ciurea şi Popovici. Florin Marin a participat ieri la consfătuirea anuală a tehnicienilor, care s-a desfăşurat la sediul FRF. Echipa de tineret pleacă miine spre Bistriţa, meciul cu Gloria fiind programat joi, la ora 11.00.

Pentru acest retur, numerele jucătorilor sint următoarele: 1. Preda; 21. D. Tudor; 15. Dobre; 5. Crăciunescu; 26. Baldovin; 3. Dragomir; 2. Stoican; 14. Vochin; 20. Grigorie; 17. D. Rednic; 6. Burcă; 22. Dinu; 8. Danciu; 7. Alexa; 24. Bărcăuan; 23. Manta; 9. Silvăşan; 19. V. Iacob; 18. Vrăjitoarea; 16. Vigariu; 11. Bălace. Nu au repartizate incă numere: Verdeş, Rada, G. Şerban şi Bogdan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS