12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBin Laden nu a fost capturat din cauza informatiilor secrete insuficiente si a tacticii nesigure

Bin Laden nu a fost capturat din cauza informatiilor secrete insuficiente si a tacticii nesigure

Informatiile secrete insuficiente, aliati prost alesi, precum si o tactica nesigura au distrus sansele de a-i captura pe Osama bin Laden si pe responsabilii retelei Al-Qaida, afirma, in editia sa de ieri, jurnalul american Christian Science Monitor.

Cotidianul din Boston descrie detaliat, intr-un lung articol, cum a reusit sa fuga ben Laden cu o masina de teren, de la Jalalabad la Tora Bora. Christian Science Monitor afirma ca fuga lui Osama bin Laden a fost, in primul rind, usurata de sumele in dolari oferite unor responsabili afgani locali. La Jalalabad, unii dintre sefii de razboi angajati de americani pentru a ataca Tora Bora au facut aranjamente pentru a le permite combatantilor islamisti sa fuga. Pir Baksh Bardiwal, seful serviciilor secrete, care s-a ocupat de verificarea estului Afganistanului, a declarat pentru cotidianul american ca mii de soldati pakistanezi plasati de-a lungul frontierei afgano-pakistaneze in jurul datei de 10 decembrie nu si-au facut, de fapt, treaba. Pir Baksh Bardiwal s-a declarat stupefiat cind a aflat ca Pentagonul nu a acordat atentie soselelor, ca posibil mijloc de fuga, si nu le-a blocat cu elemente ale infanteriei usoare americane. „Frontiera cu Pakistanul era un factor determinant, dar nimeni nu i-a dat atentie“, a declarat el pentru Christian Science Monitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS