21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Neamtu s-a stins din viata

Cristi Neamtu s-a stins din viata

• Decesul tinarului portar al Universitatii s-a produs ieri, la ora 10.20, in urma unui stop cardiac • Trupul neinsufletit al lui Neamtu va fi adus miine in tara, iar inmormintarea va avea loc probabil simbata • Alb-albastrii isi vor intrerupe stagiul din Cipru

Soarta a fost nemiloasa cu Cristian Neamtu, goal-keeper-ul craiovean care a intrat joia trecuta in coma profunda in urma unui accident stupid petrecut la antrenamentul Universitatii, desfasurat pe un teren din cadrul complexului Stavros din Larnaca. La citeva ore dupa accident, Neamtu a fost transportat de la Spitalul din Larnaca la cel din Nicosia. Antrenorul-manager Florin Marin a explicat astfel cele petrecute saptamina trecuta: „A fost un accident obisnuit pe terenurile de fotbal, respectiv o ciocnire involuntara a lui Neamtu cu coechipierul sau, Suleap. Nimic neobisnuit, nimic cu intentie. Din pacate, Cristi a suferit – pe linga fractura de mandibula – si un traumatism cranian“.

Cu toate eforturile medicilor de la Spitalul Central din Nicosia, inevitabilul s-a produs ieri, la ora 10.20, cind Cristi Neamtu a trecut in lumea celor drepti, in urma unui stop cardiac. De altfel, in situatia in care se afla Neamtu era exclusa interventia chirurgicala, iar transportul la o clinica din SUA sau Anglia i-ar fi fost fatal. Mai mult, medicii ciprioti au fost sceptici in privinta sanselor de supravietuire ale portarului din Banie. La sfirsitul saptaminii trecute, a plecat la Nicosia si mama lui Neamtu, Ioana Catana. Chiar si un preot roman stabilit in Cipru s-a rugat la capatiiul lui Neamtu. Marti seara insa, tensiunea si pulsul lui Neamtu au inceput sa scada la cote alarmante, iar peste citeva ore, cu toate ca a fost supravegheat de medicul Liviu Batineanu si de doctorii ciprioti, s-a petrecut tragedia.

Trupul neinsufletit al lui Neamtu va fi adus miine in tara, iar inmormintarea va avea loc probabil simbata. Deocamdata nu se stie daca Neamtu va fi inmormintat in Craiova sau in Ostroveni, satul natal al mamei sale.

Delegatia Universitatii intentioneaza sa ajunga miine in tara, insa alb-albastrii nu reusisera ieri sa obtina bilete la aceeasi cursa cu care va fi adus Neamtu acasa. Actionarul Universitatii, George Netoiu, si ambasadorul Romaniei in Cipru incercau ieri sa gaseasca o solutie. Fotbalistii craioveni trebuia sa revina martea viitoare in tara, cu o cursa charter.

Suleap nu va fi cercetat penal

Chiar daca o parte a presei a vehiculat ideea ca Suleap ar putea fi cercetat penal pentru lovituri cauzatoare de moarte, politistii si procurorii craioveni sustin contrariul. „Regulamentul prevede ca daca antrenamentul sau meciul era intrerupt si exista o altercatie intre cei doi, atunci s-ar fi constituit o fapta penala. In cazul de fata, lovitura primita de Neamtu a fost la antrenament si se considera accident de munca. Pentru ca s-a intimplat tragedia in afara tarii, verificarile se vor face in Cipru, dar dupa legile romanesti. Dupa autopsie, politia va face verificari si va trimite procurorului dosarul de neincepere a urmaririi penale“, a spus un reputat criminalist craiovean.

Decesul lui Neamtu a amutit Bania

Vestea mortii lui Neamtu a circulat ieri cu repeziciune prin Banie. Fotbalistii echipei de tineret, antrenorii care l-au pregatit si toti cei care l-au cunoscut pe Neamtu au amutit de durere la auzul tragicei stiri. Coplesit de durere, Aurica Beldeanu, antrenorul echipei de tineret a Universitatii, a spus: „Sint bulversat. Am pierdut un mare sportiv si un mare caracter. Doamne, ce soarta crunta a avut acest baiat! Am avut un antrenament cu echipa de tineret, insa gindul meu si al elevilor mei, fostii coechipieri ai lui Neamtu, era la tragica veste care a zguduit Craiova. Toti am izbucnit in plins.“

Nae Tilihoi, organizatorul de competitii al Universitatii, a spus: „Inca nu imi vine sa cred. Este o pierdere imensa. Neamtu a fost un copil cuminte, respectuos si un fotbalist de exceptie. Il cunosc de mic si tot timpul stia sa se faca iubit de prieteni, coechipieri si nu numai. Doamne, de ce oamenii buni nu au o soarta asa cum merita?“

Tehnicianul de la Electro, Florin Cioroianu, care l-a avut pe Neamtu o perioada sub comanda, a spus: „Este o pierdere foarte mare. Neamtu a fost un om deosebit, un mare caracter si un fotbalist in plina ascensiune. Dumnezeu sa-l aiba in paza!“

„Regretam cu totii foarte mult disparitia acestui fotbalist, care a fost un exemplu de comportament, daruire si colegialitate“, a spus Vasile Bulucea. Edilul sef al Craiovei a spus ca primaria va suporta toate cheltuielile legate de inmormintarea portarului Cristi Neamtu si ca ii va oferi mamei fostului portar craiovean un ajutor financiar. Bulucea a spus ca intentioneaza sa dea numele lui Neamtu unei strazi, unei tribune a stadionului „Ion Oblemenco“ sau unei sali de sport.

Neamtu era singur la parinti si in ultimii ani, dupa ce familia Neamtu s-a despartit, a locuit impreuna cu mama sa.

Un lung sir de tragedii

Lucian Strimbeanu, Ion Oblemenco, Constantin Otet, Sebastian Domozina, Marin Dascu, Vasile Frinculescu – iata citeva nume din lumea fotbalului care au indoliat Bania in ultimii ani. Soarta a facut ca Ion Oblemenco sa moara in afara granitelor Romaniei, el decedind la Agadir (Maroc, septembrie 1996). Iar acum, tragedia petrecuta cu Neamtu s-a intimplat tot in afara Romaniei, la Nicosia. Incredibila disparitie a tinarului goal-keeper craiovean este de-a dreptul cutremuratoare. Originar din Craiova (nascut pe 22 august 1980), Cristi a invatat „abc-ul“ fotbalului in curtea Universitatii. A fost in grupa de pitici antrenata de Gigi Mitachescu (coleg, printre altii, cu Rat si cu Vigariu), apoi a trecut la echipa pregatita de Ion Papuc, fostul portar al Stiintei Craiova.

In echipa de seniori a alb-albastrilor a debutat la meciul Universitatea – CSM Resita 0-1, din iunie 1999 (antrenor era Marian Bondrea). A fost ultima etapa a editiei ’98/’99. A mai aparat poarta Universitatii in ultima etapa a urmatorului campionat, 1999/2000, in partida din Giulesti, Rapid – Universitatea (3-1). Cu alte cuvinte, in cele doua editii de campionat a evoluat in doua partide oficiale. A fost imprumutat la UFC Electro (noua meciuri in campionatul 2000/2001) si Rocar (15 meciuri in turul acestui campionat). A jucat in Cupa UEFA Intertoto – editia 2001 si la Cupa Stalinskaya – editia 2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS