5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Diverse

Automobilism, Formula 1

Michael Schumacher nu isi schimba monopostul

Pilotul german Michael Schumacher va lua startul in Marele Premiu de Formula 1 al Australiei cu monopostul F2001, cu care a concurat in sezonul trecut, si nu cu F2002, au anuntat responsabilii scuderiei italiene. „Am decis sa participam la Grand Prix-ul de la Melbourne cu monopostul de anul trecut, care s-a dovedit in continuare foarte competitiv, chiar si in timpul sedintelor de incercari din aceasta iarna“, a spus directorul sportiv al echipei italiene, Jean Todt. Oficialul scuderiei Ferrari a adaugat ca noul monopost este foarte rapid la start, dar ca responsabilii echipei mai au nevoie de timp pentru a fi siguri ca acesta este fiabil. Michael Schumacher a spus la inceputul saptaminii trecute ca este sigur in proportie de 99 la suta ca la Marele Premiu al Australiei, care va avea loc pe 3 martie, va pilota monopostul F2002. Monopostul F2002 a fost testat pentru prima data pe 10 februarie, pe circuitul de la Mugello, in apropiere de Florenta.

(MEDIAFAX)

Dupa 15 minute de deliberari, WBA a decis

Doroftei ii va acorda revansa lui Balbi


Cei 17 membri ai Comitetului Executiv al WBA, intruniti la Caracas, au decis, dupa 15 minute de deliberari, ca pugilistul roman Leonard Doroftei, campion mondial la categoria usoara, trebuie sa-i acorde revansa argentinianului Raul Balbi. Membrii Comitetului Executiv al WBA au luat aceasta decizie dupa ce au discutat cu managerul argentinianului, Osvaldo Rivero. Decizia a fost unanima: Dorin trebuie sa-i acorde revansa lui Balbi. Reprezentantii celor doi boxeri au o luna pentru negocieri. „Decizia comitetului a fost foarte rapida si sintem increzatori deoarece, desi partea romana a fost reprezentata de multi avocati, WBA nu a acceptat ca Dorin sa-si puna titlul in joc cu un alt adversar“, a spus Osvaldo Rivero. Meciul ar putea avea loc pe 27 aprilie, urmind sa fie stabilit locul desfasurarii.

(M.S.)

Handbal (F). Cupa Cupelor si Cupa Challenge

Victorii pentru Oltchim si Rapid


Oltchim Rimnicu Vilcea a invins simbata, in deplasare, cu scorul de 34-23 (17-10), formatia ucraineana Spartak Kiev, in prima mansa a optimilor de finala ale Cupei Cupelor la handbal feminin. Meciul retur dintre cele doua formatii va avea loc pe 23 februarie. La rindul sau, Rapid Bucuresti a invins simbata, pe teren propriu, cu scorul de 27-20 (13-6), formatia franceza Nimes, in prima mansa a optimilor de finala ale Cupei Challenge la handbal feminin. Pentru Rapid cele mai multe goluri au fost marcate de Moise (8) si Dobrin (6). La aceasta partida au asistat aproximativ 1.000 de spectatori. Meciul retur dintre cele doua formatii va avea loc pe 24 februarie, la Nimes.

(D.B.)

Box profesionist

Lennox Lewis, invincibil si la tribunal


Un tribunal american a decis ca Panos Eliades, fostul promotor al pugilistului britanic Lennox Lewis, trebuie sa-i platesca 9,3 milioane de euro campionului mondial la categoria grea, vesiunile WBC si IBF. Lewis a renuntat la serviciile lui Eliades in 2001 si l-a angajat pe Jerome Anderson, un agent britanic care se ocupa de mai multi fotbalisti. Eliades l-a actionat in judecata pe Lewis, solicitind daune in valoare de 84,2 milioane de euro pentru rezilierea abuziva a contractului. La rindul sau, Lewis a inaintat o plingere la un tribunal federal din New York acuzindu-l pe Eliades ca, prin cele doua societati pe care le detine – Panix Promotions si Panix of the USA – a detunat sume de bani care i-ar fi revenit campionului mondial. De asemenea, Eliades a fost obligat sa achite 2,3 milioane de euro la WBC si IBF, reprezentind cheltuieli de judecata, si nu va mai avea nici un drept asupra viitoarelor meciuri pe care le va disputa Lewis.

(MEDIAFAX)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS