26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUltima sansa pentru „vechea garda“

Ultima sansa pentru „vechea garda“

Meci amical

Franta – Romania

• Stadion „Stade de France“, ora 21.45 (TVR 1, in direct)

• Formatii probabile:

Franta: Rame – Thuram, Desailly, Silvestre, Candela – Pires, Vieira, Zidane, Petit – Henry, Trezeguet. Antrenor: Roger Lemerre.

Romania: Stelea (Lobont) – Iencsi, Gh. Popescu, Prodan – Contra, Radoi, Ghioane, D. Munteanu, Chivu – V. Moldovan, Ad. Ilie. Antrenor: Anghel Iordanescu.

La primul meci important al noului sau mandat de selectioner, Anghel Iordanescu va avea ocazia sa se convinga de adevarata valoare a Nationalei Romaniei. Dupa ce au ratat calificarea la CM 2002, pierzind surprinzator in fata Sloveniei, jucatorii romani au nevoie de un rezultat bun in aceasta seara pentru a putea aborda cu incredere preliminariile CE 2004, unde vor intilni puternicele selectionate ale Danemarcei si Norvegiei. In cazul unui esec usturator in fata Frantei, care este campioana mondiala si europeana en titre, Iordanescu va trebui sa se gindeasca serios la o schimbare din temelii a lotului Romaniei, pentru ca selectionata tricolora sa nu rateze participarea si la viitoarea competitie majora, CE 2004. Selectionerul roman se va edifica insa in aceasta seara daca „veteranii“ Stelea, Gh. Popescu, D. Munteanu si V. Moldovan mai pot sustine o campanie lunga de calificare, sau va trebui sa le gaseasca inlocuitori. La „cotitura“ asteapta Lobont, Stoican, Rat, Pancu si multi altii, a caror lipsa de experienta poate fi completata cu o dorinta puternica de afirmare.

Lemere ar fi multumit cu un egal

Lotul „cocosilor galici“ s-a reunit luni, la sediul Federatiei Franceze de Fotbal, unde a fost prezent si directorul tehnic al FFF, Aime Jacquet. Selectionerul reprezentativei Frantei, Roger Lemere, a spus ca meciul cu Romania este cel mai important test al selectionatei Frantei inainte de inceperea Campionatului Mondial din Japonia si Coreea de Sud: „Este o intilnire pe care o putem cistiga noi, o pot cistiga romanii, sau se poate termina la egalitate. Eu as fi multumit si cu un rezultat egal. Nu va fi o rusine daca pierdem cu Romania.“ Roger Lemerre a adaugat ca a ales selectionata Romaniei pentru un meci amical deoarece este cea mai tehnica reprezentativa europeana disponibila. Selectionerul francez considera ca jucatori ca Viorel Moldovan si Adrian Ilie ar fi meritat sa joace la Campionatul Mondial.

Barthez este accidentat

Portarul Fabien Barthez nu va participa la partida amicala din aceasta seara, deoarece are probleme medicale la spate. Barthez nu a evoluat nici in partida pe care echipa sa, Manchester United, a cistigat-o duminica in deplasare, cu scorul de 2-0, in fata formatiei Charlton. Pentru a-l inlocui pe Barthez, selectionerul Frantei, Roger Lemmer, l-a convocat luni pe portarul formatiei Olympique Lyon, Gregory Coupet. Totusi, se pare ca in aceasta seara poarta „cocosilor galici“ va fi aparata de portaru formatiei Girondins Bordeaux, Ulrich Rame. Pe mina medicilor au intrat, de asemenea, Zidane si Vieira, dar se pare ca nu este vorba despre ceva grav, ci de foarte usoare recidive ale unor accidentari mai vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS