20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGigi Netoiu culege ce a semanat

Gigi Netoiu culege ce a semanat

„Sint foarte multi oameni, chiar olteni, care nu iubesc Universitatea. Si care doresc raul Universitatii, va spun sincer. Nu vreau sa le pronunt numele. Daca nu vom avea nici acum liniste, nu stiu daca obiectivul anuntat, locurile unu-patru, va putea fi indeplinit“ – asa a spus antrenorul-manager Florin Marin la conferinta de presa ad-hoc din holul hotelului EXPRO din Bazna, in perioada cantonamentului.

Nu este o declaratie care sa surprinda. Actualii oficiali ai Universitatii sustin aceasta teorie de mult timp, dar – asa cum bine scria ieri directorul ProSport – aberatiile nu pot fi niciodata probate. Cine ar putea dori raul Universitatii? Fosti actionari si presedinti, suporteri, ziaristi, oficialitati locale? Toti pe care i-am contactat au raspuns aproape identic. Raul Universitatii il provoaca politica lui Netoiu, aceea de a indeparta Universitatea de mitul Craiovei: „Il alunga pe Gabi Popescu, il ofera gratis (oare?) pe Claudiu Niculescu, ii sugereaza direct lui Sava sa accepte oferta lui Dinamo, il refuza pe Badea, dar aduce un necunoscut (Cristian Mihai Niculescu). Cum se traduce aceasta politica? Este politica unui om care a transformat Universitatea – cum bine zicea Camataru – intr-un SRL propriu. Si Cirtu a fost clar: «Universitatea de astazi nu mai este a oltenilor. Nu ma identific cu aceasta Universitate»“.

In replica, actionarul Gigi Netoiu a afirmat: „Sint oltean si am fost chemat sa preiau Universitatea intr-un moment destul de critic. Doresc binele echipei, dar nu sint ajutat de nimeni. Oficialitatile locale nu se implica, alti sponsori seriosi nu au aparut, asa ca am ramas singur. Sint la zi cu drepturile financiare ale jucatorilor, dar sint criticat. Nu inteleg! Am spus-o, ar fi bine sa vina Ilie Balaci sa cumpere actiunile clubului, pentru ca eu nu ma opun. Fac asta, repet, pentru binele Universitatii. Dar nu am mai primit nici un semn de viata din Qatar. Pina atunci, am asigurat un cantonament deosebit in statiunea Bazna, acum echipa va pleca intr-un turneu de pregatire in Cipru, aduc jucatori cu nume la echipa (Frasineanu, Vrajitoarea). Iar drept multumire, sint hulit pentru ca, pe tricourile de rezerva, mi-am «permis» sa-mi inscriptionez in rosu sigla firmei care asigura banii, VINCON“. Acest „oltean nemernic“ – denumirea fiindu-i atribuita de actuala sa sotie (concubina) – se face ca nu intelege de ce nu este iubit. Nu este suficient sa achiti la zi jucatorilor ratele contractuale, ci si sufletul sa-ti fie alaturi de Craiova. Ion Oblemenco si Constantin Otet s-ar intoarce in mormint daca ar afla ca Universitatea ar putea juca in culorile lui Dinamo…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS