16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Diverse

LACATUS VA ANTRENA ECHIPA OTELUL / Antrenorul Marius Lacatus va pregati, incepind de saptamina viitoare, echipa Otelul Galati. „Marius Lacatus a fost de acord sa preia echipa si isi va incepe activitatea de luni. El va semna saptamina viitoare un contract cu gruparea galateana, valabil pina la sfirsitul actualului sezon competitional, iar la vara vom negocia prelungirea lui. Obiectivul pe care il va avea de indeplinit este acela fixat la inceputul campionatului – raminerea in Divizia A“, a spus Mihai Stoica, directorul general adjunct al clubului Otelul. Oficialul galatean a precizat ca fostul antrenor, Victor Rosca, va trebui sa plateasca daune materiale clubului, conform clauzelor din contractul sau, deoarece a parasit echipa, ceea ce echivaleaza cu rezilierea unilaterala a intelegerii.

(M.S.)

GALA SPORTULUI GORJEAN / Sala Sporturilor din Tirgu Jiu a gazduit joi seara spectacolul de premiere a celor mai buni sportivi gorjeni in 2001. O parte dintre acestia au fost premiati de mai multe ori, cum au fost cazurile atletei Letitia Stroia si tenismenului Florin Mergea. Letitia Stroia a fost inclusa in clasamentele intocmite de LPS, CS Pandurii si DTS. Tenismenul Florin Mergea a fost premiat de CSS si DTS, el fiind declarat cel mai bun sportiv gorjean al anului. Atleta Constantina Dita, premiata pentru performantele sale internationale din anul trecut, nu a fost prezenta la festivitate pentru ca este in cantonament la Colorado (SUA). Printre cei peste 20 de sportivi premiati se numara: boxerii Petrisor Gananau (CSS Sadu), Leonard Ioncila (Pandurii), atletii Luminita Gogirlea, Letitia Stroia, Ion Avramescu si Ionut Bura (CS Pandurii), luptatorul Madalin Gorjeanu (CS Pandurii), baschetbalistul Claudiu Alionescu (CSS Tirgu Jiu), pugilistele Ana Maria Marica, Mihaela Balasoiu (CSS Tirgu Jiu), handbalistul Mihai Cercel (Lignitul Pinoasa), fotbalistul Dorin Hirsu (Pandurii).

(M.P.)

MECANICA MOTRU / Divizionara D Mecanica Motru va sustine astazi un meci amical in compania formatiei Jiul Dragutesti. Cele doua echipe au incheiat turul campionatului pe locurile doi si respectiv trei si si-au reluat recent pregatirile pentru retur. Formatia pregatita de antrenorul – jucator Nelu Mihut, Mecanica Motru, a sustinut doua meciuri amicale, cu lidera Diviziei D din Mehedinti si cu Spicul Bucuresti. Dupa meciul de la Dragutesti, programat de la ora 11.00, echipa din Motru va pleca intr-un cantonament de pregatire centralizata la Herculane, unde va ramine pina pe 23 februarie. Conducerea echipei si-a propus, pentru acest sezon, promovarea in Divizia C.

(M.P.)

LUPTE / Sala Sporturilor din Tirgu Jiu gazduieste astazi si miine intrecerile din cadrul primei etape a Campionatului National de lupte pentru juniori. Participa sportivi de la toate cluburile cu traditie din Romania, precum cele din Roman, Craiova si Bucuresti. Din Gorj participa sportivi de la CSS Tirgu Jiu, CSS Sadu si CS Pandurii. Ca o noutate, din acest an la CS Pandurii fiinteaza si o sectie feminina de lupte, fetele fiind pregatite de antrenorul Aurel Gorjeanu. Printre luptatoarele care au sanse la un rezultat bun la intreceri se numara Laura Nedelu si Claudia Socolescu. De asemenea, antrenorii juniorilor – Gh. Gorjeanu si Al. Motorga – isi pun mari sperante in evolutia luptatorilor Madalin Gorjeanu, Bogdan Dodenci si Robert Miuti.

(M.P.)

CROSUL COPIILOR LA TIRGU JIU / Cei mai mici dintre atletii gorjeni vor avea ocazia sa participe la sfirsitul acestei saptamini la o competitie rezervata copiilor si juniorilor. Asociatia Judeteana de Atletism Gorj organizeaza miine, de la ora 10.00, „Crosul Copiilor“, la care pot participa atleti de la cluburile cu sectii de atletism, dar si copii selectionati la recentele crosuri organizate in citeva dintre orasele gorjene. Intrecerea va avea loc pe Insulita din Parcul Central, locul in care se pregatesc, in lipsa unui teren adecvat, si atletii de la CS Pandurii si LPS.

(M.P.)

Dunarea Calafat a revenit acasa / Divizionara C Dunarea Calafat a incheiat ieri stagiul centralizat de pregatire de la Govora, care a durat 12 zile. In drum spre Calafat, echipa antrenata de Marian Bicu s-a oprit la Dragasani pentru a intilni echipa locala Petrolul. Gazdele au cistigat cu scorul de 3-2 (1-0), golurile gruparii doljene fiind marcate de Coltatu. Dunarea Calafat a evoluat in urmatoarea distributie: Duta (Barbu) – Anghel, Iancu, Corneanu – Dita, Coltatu, Icalas, Carsin, Baltaretu – Chiva, Epure. Au mai jucat: Ailenei, Ionel, Troaca si Matei. Acest meci trebuia sa se dispute initial duminica trecuta, insa a fost anulat din cauza militarilor ucigasi, care erau cautati in zona orasului Dragasani. Intrebat despre cantonamentul de la Govora, antrenorul Marian Bicu a spus: „A fost o perioada de pregatire utila, insa daca ar fi fost si zapada era si mai bine. Antrenamentele s-au desfasurat normal, iar jucatorii s-au comportat peste asteptari. Am disputat mai multe meciuri amicale decit stabilisem initial. Am avut astfel posibilitatea sa-i rulez pe toti componentii lotului si sa le verificam posibilitatile actuale. Nu rezultatele ma intereseaza in mod deosebit, pentru ca altul este scopul pregatirii montane. Consider ca jucatorilor mei le-au fost mai utile partidele de verificare decit antrenamentele. Spun asta gindindu-ma la faptul ca am cooptat in lot mai multi jucatori tineri, proveniti de la Scoala de Fotbal „Gica Popescu“. Dintre cei opt juniori pe care i-am avut in pregatiri, consider ca unul sau doi vor juca titulari in returul campionatului. Este prematur insa sa-i nominalizez. Le voi da tuturor sanse egale de a evolua in partidele oficiale, pentru ca toti juniorii sint de perspectiva.“ Conducerea tehnica a gruparii de pe malul Dunarii le-a acordat jucatorilor liber pina luni, cind antrenamentele se vor relua in Calafat. In perioada urmatoare, Bicu incearca sa perfecteze citeva jocuri de verificare cu echipe din Oltenia.

(M.S.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS