14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Doresc foarte mult sa joc la Universitatea“

„Doresc foarte mult sa joc la Universitatea“

Mihaita Plesan a ajuns la Universitatea dind o proba de joc la o selectie organizata in urma cu patru ani, el fiind originar din Moldova Noua. S-a pregatit in curtea Universitatii, a fost selectionat in lotul national de juniori, iar in Divizia A a debutat oficial in perioada lui Ilie Balaci. Contractul lui cu Universitatea se incheie in aceasta vara, oficialii olteni propunindu-i inca de anul trecut prelungirea acestuia pentru inca cinci ani. Marti, dupa ce a refuzat sa semneze noul contract, oficialii olteni i-au interzis jucatorului de a se mai pregati cu Universitatea. In cele din urma, Plesan a fost trimis la echipa de tineret, el pregatindu-se ieri sub comanda antrenorului Aurel Beldeanu. Actualul impresar al jucatorului, Marcel Popescu, a spus: „Este un abuz din partea clubului“. La rindul sau, presedintele Universitatii, Viorel Ilinca, a spus ca i-a oferit jucatorului un contract avantajos. Plesan este elev in clasa a XII-a B a Grupului Scolar ICM nr. 2 din Craiova, coleg de clasa cu Banica, Opris, Stanciuca, Tantagoi, Frunza (de la tineret).

– Inteleg ca esti suparat deoarece, refuzind sa-ti prelungesti contractul cu Universitatea, ai devenit „persona non grata“.

– Initial, dupa refuzul meu – pe care doresc sa vi-l explic – mi s-a spus ca n-am voie sa mai calc pe la Universitatea, pe la stadion. Asa am inteles. Aceasta comunicare mi-a transmis-o antrenorul Florin Marin, cel in care eu cred si care m-a solicitat acum in lotul largit al echipei mari. Am depus miercuri la club o cerere (cu numar de inregistrare), prin care solicitam sa se respecte legea, respectiv dreptul de a munci conform contractului meu de fotbalist cu FC Universitatea. Adica, dreptul de a ma antrena.

– Urmarea?

– De astazi (ieri – n.r.) ma pregatesc cu tineretul. Sint sub contract cu Universitatea si respect aceasta decizie, chiar daca nu sint de acord cu maniera in care am fost tratat. Credeam ca, in sfirsit, mi se va da o sansa reala.

– De fapt, de ce nu doresti sa-ti prelungesti contractul cu Universitatea? Ce te nemultumeste?

– Nu doresc sa fac acum comentarii. Am incercat sa le explic oficialilor Universitatii ca doresc sa ma decid la vara, sa vad ce sanse mi se vor acorda in retur. N-am refuzat categoric semnarea, ci doar aminarea acestei decizii importante pentru cariera mea. Urmatorii ani sint cei mai importanti. Nu pot sa ma grabesc. M-am consultat si cu impresarul meu si i-am rugat, repet, sa aminam aceasta decizie. Am motive sa nu ma grabesc.

– Anume?

– Opinia mea este ca nu mi s-au acordat sanse de a-mi demonstra in teren valoarea. Doar antrenorul Balaci mi-a acordat o sansa. Si atit. N-am nimic cu nimeni, dar cred ca nu s-a procedat fairplay cu mine. Am mai evoluat in Cupa UEFA-Intertoto, am avut o evolutie buna, dar apoi nimic.

– Oferta este pentru cinci ani, adica pina in 2007?

– Da. Eu doresc sa joc la Universitatea, dar nu in conditiile pe care mi le-au oferit acum. Si nici financiar nu sint multumit.

– Ce crezi ca se va intimpla in continuare?

– Ma pregatesc si astept vara. Vreau sa fac o precizare pe care neaparat s-o consemnati: doresc foarte mult sa joc la Universitatea!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS