22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIordanescu a convocat 11 „stranieri“

Iordanescu a convocat 11 „stranieri“

Intr-o partida de verificare, reprezentativa B a Romaniei a invins-o cu 2-1 pe Sporting Lisabona

Anghel Iordanescu, selectionerul nationalei Romaniei, a convocat 11 jucatori care evolueaza in strainatate pentru partida amicala cu reprezentativa Frantei. Acest meci se va disputa pe 13 februarie, la Paris, pe stadionul „Saint Denis“.

Cei 11 „stranieri“ selectionati de Anghel Iordanescu sint urmatorii: Cosmin Contra (AC Milan), Gheorghe Popescu (US Lecce), Cristian Chivu (Ajax Amsterdam) – fundasi; Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev), Paul Codrea (Genoa), Laurentiu Rosu (Numancia Soria), Dorinel Munteanu (VfL Wolsburg) – mijlocasi; Adrian Ilie (CF Valencia), Ionel Ganea (VfB Stuttgart), Viorel Moldovan (FC Nantes) si Adrian Mutu (Hellas Verona) – atacanti.

Se constata ca noul selectioner al Romaniei se bazeaza pe nucleul traditional al tricolorilor.

Grupa dificila pentru tricolori

Grupa preliminara pentru Campionatul European din 2004 in care se afla echipa Romaniei este considerata a doua din punct de vedere al dificultatii de cei care au participat la un sondaj efectuat pe site-ul oficial al UEFA. Romania face parte din grupa a doua a preliminariilor, alaturi de selectionatele Danemarcei, Norvegiei, Bosniei-Hertegovina si Luxemburgului. Grupa Romaniei a primit 14,79 la suta din voturi. Primul loc, cu 19,5 la suta, este ocupat de grupa a saptea, in care se afla reprezentativele Turciei, Angliei, Slovaciei, Macedoniei si Liechtensteinului. Pe locul al treilea, cu 13,06 la suta din voturi, se afla grupa a noua, din care fac parte selectionatele Italiei, Iugoslaviei, Finlandei, Tarii Galilor si Azerbaidjnaului.

Romania B a invins-o pe Sporting Lisabona

Aflata intr-un turneu de pregatire in Portugalia, reprezentativa B a Romaniei a invins marti, la Rio Maior, cu scorul de 2-1 (2-0), formatia Sporting Lisabona, care este antrenata de Ladislau Bölöni. Sporting a avut in componenta mai mult jucatorii de rezerva. Golurile echipei noastre au fost marcate de Gabi Popescu (’20) si Daniel Pancu (’37 din penalti), in timp ce pentru Sporting a inscris Cesar Prates, in minutul 86. In partida de la Rio Maior, antrenorul Anghel Iordanescu a folosit urmatoarea formatie: Lobont (’72, Vintila) – Stoican (’70, D.Chirita), Prodan (’80, Miu), Soava, Iencsi, Rat (’80, P. Stoica) – Bostina (’82, Coman), G. Popescu (’60, Fl. Pirvu), Tames (’60, Todoran) – Mihalcea (’60, Cl. Raducanu), Pancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS