18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCantonament fara zapada

Cantonament fara zapada

Daca in ultimii ani cantonamentele echipei de fotbal din Tirgu Jiu s-au desfasurat la Felix sau Sinaia, Emil Sandoi a preferat pentru actualul stagiu de pregatire statiunea Govora.

Antrenorul spune ca a mai fost aici si cu alte ocazii si ca zona ofera conditii foarte bune pentru pregatirea de iarna a fotbalistilor. Pandurii se afla la Govora de o saptamina, iar simbata au primit vizita recent numitului director executiv Ion Poenaru.

Duminica i-am surprins pe cei 26 de jucatori la antrenamentul de dimineata, singurul din acea zi, dupa-amiaza avind programata o vizita la o manastire din apropirea statiunii. Fiind foarte cald, zapada s-a topit. In aceste conditii, jucatorii sint nevoiti sa alerge peste zece kilometri pe un teren moale, cu namol, dar si cu gheata pe alocuri, mai ales dimineata. Supravegheati atent de antrenorii Emil Sandoi si Mihai Stelescu, Pandurii isi executa insa constiinciosi programul de pregatire fizica, insotiti de fostul coleg Florin Bejinaru, actualmente antrenor secund.

Primul meci amical a fost un esec

Desi recunosc ca se pregatesc in conditii dure si ca este destul de greu, jucatorii nu se pling totusi, constienti fiind ca pregatirea le va fi de folos in campionat. Emil Sandoi s-a declarat multumit de modul in care fotbalistii au raspuns la efort in aceste conditii mai vitrege: „E o perioada mai grea de pregatire, dar jucatorii nostri sint constienti ca trebuie sa se antreneze, pentru ca e o pregatire care ii va tine in forma sportiva tot anul. Daca in primele zile am avut parte si de ceva zapada, o data cu incalzirea vremii, aceasta a cam disparut si locul ei a fost luat de namol. Noi sintem multumiti insa de felul in care baietii au raspuns la pregatire si sint convins ca si a doua saptamina din acest cantonament se va derula sub aceasta forma“. Pe linga programul de alergare pe distante mai lungi decit de obicei (peste zece kilometri), fotbalistii au programate zilnic si antrenamente de forta. Cu mingea s-a lucrat mai putin, desi Emil Sandoi a spus ca este adeptul acestui gen de pregatire combinata in perioada de iarna: „Din cauza ca sint terenurile desfundate, nu am reusit sa lucram prea mult cu balonul. Dar vom cauta sa planificam in saptamina aceasta doua sau poate chiar trei jocuri amicale cu echipe care se pregatesc aici sau cu adversari din zona. Ramine de vazut pe ce terenuri vom putea juca, pentru ca la acest capitol sint probleme in toata tara.“ Dupa ce vineri Emil Sandoi a colindat fara rezultat imprejurimile statiunii pentru a gasi un teren acceptabil (pentru un meci amical cu Petrolul Ploiesti), simbata dupa-amiaza a fost programat totusi un joc cu o echipa locala. Acesta s-a desfasurat pe terenul situat in apropierea hotelului Parc, locul unde este cantonata acum echipa din Tirgu Jiu. Din cauza starii proaste a terenului nu s-au jucat insa decit 45 de minute, timp in care Emil Dica a suferit si o accidentare usoara.

Patru noutati in lot

In cantonamentul de la Govora sint acum 26 de jucatori, lotului cu care Pandurii a incheiat turul adaugindu-i-se acum trei jucatori de la FC Drobeta si unul de la UFC Electro. Referinduse la doi dintre acestia, Suciu si Vintilescu (jucatori disputati in ultima vreme de doua divizionare C gorjene – Gilortul Tirgu Carbunesti si Minerul Motru), antrenorul secund Mihai Stelescu a spus ca acestia incearca sa ajunga la zi cu pregatirile, ei sosind la Govora ceva mai tirziu decit restul echipei. Ceilalti doi nou-veniti sint Claudiu Sandu de la Electro si Serbanoiu de la Severin. Cei doi tehnicieni au spus ca este posibil ca, dupa perioada de pregatire, sa mai renunte la citiva dintre jucatori. „La incheierea perioadei de pregatire centralizata de aici vom definitiva si lotul. Mai renuntam probabil la citiva dintre ei, dar nu stim deocamdata la care. Avem inca o saptamina de pregatire si care va da randamentul cel mai bun va ramine. Daca nu se pregatesc si nu vor confirma asteptarile noastre, vom renunta la serviciile lor“, a spus antrenorul Mihai Stelescu. Emil Sandoi este de parere ca nu are un lot foarte numeros si crede ca nu se va renunta la mai mult de unul sau doi jucatori, pentru a nu ajunge apoi in situatia cu care s-a confruntat in turul campionatului, atunci cind, din cauza accidentarilor si suspendarilor, nu avea decit 12 jucatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS