12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDoar doua noutati la Universitatea

Doar doua noutati la Universitatea

Ionut Dragomir inca asteapta un raspuns de la Sinik Iaroslav

Conform statisticilor, cei doi antrenori din turul campionatului (Marian Bondrea si Florin Marin) au folosit 26 de jucatori, doi debutind in Divizia A sub culorile alb-albastre, Silvasan si Verdes. Cele mai multe partide le-a jucat atacantul Barcauan – 15 (din care 14 a evoluat mai mult de o repriza), Cosmin fiind si golgheterul echipei (patru goluri marcate). Tot in 15 meciuri a fost introdus si mijlocasul Stefan Grigorie, dar el a jucat doar in opt mai mult de o repriza. Ii urmeaza: Preda – 14 (14), C. Dobre – 14 (11), Stoican – 12 (12), Burca – 12 (10). Dintre cei 26 de jucatori folositi in acest tur, in prezent nu se mai afla in lot cinci jucatori: Alistar (plecat la Ceahlaul), I. Savu, Domocos, Naicu (imprumutati echipei Yu Nan Hongta din China), A. Calin (este in litigiu cu clubul si vrea sa ajunga in Serie C din Italia).

In cantonamentul centralizat din Bazna se pregateste cu Universitatea si Ionut Dragomir, dar situatia lui este neclara. Inaintea plecarii oltenilor spre Bazna, Ionut si-a luat adio de la coechipieri, el lichidindu-si, se pare, conturile cu gruparea din Banie. Conform declaratiilor din presa, „Garcea“ a explicat motivul divortului: „Nu mai pot ramine la Craiova in conditiile in care nu joc deloc sau foarte putin“. In tur, Dragomir a intrat pe teren in opt partide, in sase evoluind mai mult de o repriza. In timp ce fostii lui colegi se aflau in inima Transilvaniei, alergind printre nameti, Dragomir a plecat in Turcia, dind o proba de joc la echipa ruseasca Sinik Iaroslav, care a promovat recent in prima liga. A revenit imediat acasa, alaturindu-se lotului oltenilor din Bazna si efectuind programul stabilit pentru aceasta perioada. Despre cazul Dragomir, antrenorul Florin Marin a spus: „Situatia lui este neclara. Dupa cum deja se stie, el a avut o oferta de la o echipa din Rusia si a participat cu aceasta la o parte a programului de pregatire din Turcia. Acum asteapta un raspuns din partea lor“. Chestionat asupra motivelor acestui „divort“ de Universitatea, tehnicianul oltenilor a raspuns: „A primit o oferta, el a acceptat-o, Universitatea a fost de acord. Daca nu se rezolva acest transfer, Dragomir va reveni la Universitatea“. Conform celor spuse de purtatorul de cuvint al clubului, Cristinel Prodescu, pina ieri, pentru Dragomir nu a ajuns nici o oferta oficiala din partea rusilor.

Nu am reusit sa aflam amanunte suplimentare despre situatia lui Augustin Calin. El este in litigiu cu Universitatea deoarece clubul inca nu i-a achitat restantele financiare oficializate de LPF.Oricum, presedintele clubului, V. Ilinca, a fost plecat in China, iar acum este in Bucuresti impreuna cu actionarul Netoiu. Calin este inca in Italia, dar nimeni nu ne-a putut confirma aceasta informatie.

In privinta noutatilor, acestea se cunosc: Frasineanu si Mihai Cristian Niculescu. Nu i-am inclus la capitolul noutati pe cei sase tineri care oricum sint ai Universitatii: Plesan (de la tineret), Neamtu, Rada, G. Serban, Balace, Vigariu (fosti la Rocar). Antrenorul-manager a spus ca va retine pentru retur un lot alcatuit din 25 de jucatori. „Ii vreau pe Frasineanu si Cristian Mihai Niculescu“, a tinut sa sublinieze acesta. Cornel Frasineanu – ajuns mai tirziu in cantonamentul din Bazna – efectueaza un program diferentiat de pregatire, sub supravegherea directa a antrenorului secund Gigi Ciurea. „Cred ca in aproximativ doua saptamini si Frasineanu va fi – din punct de vedere fizic – la nivelul celorlalti jucatori. Este un jucator de banda, poate juca mijlocas, dar si fundas, si sper sa-l avem la Universitatea. El apartine pina in vara echipei Hapolon, iar dupa aceea redevine al Rapidului. Domnul Netoiu a tratat cu cei din Israel imprumutul lui Frasineanu pentru retur si se pare ca in principiu s-au inteles. Din vara urmeaza sa negociem cu Rapid. Asa cum stiti, eu il vreau in lot! Dovada este ca Frasineanu este cu noi in pregatiri. A contat enorm si dorinta lui de a reveni la Universitatea. Cred ca Frasineanu va avea un cuvint greu de spus in fotbalul nostru“, a spus Florin Marin.

Nici situatia fratelui lui Claudiu Niculescu, mijlocasul Cristian Mihai, nu este, deocamdata, rezolvata. Conform celor spuse de acelasi Florin Marin, pentru legitimarea lui Cristian se poarta discutii cu Apulum Unirea Alba Iulia, echipa la care jucatorul dorit de olteni a evoluat doar intr-un singur meci in turul acestui sezon. Niculescu II este liber de contract si urmeaza a fi luat la grila.

Despre cei din lotul Rocar (Neamtu et comp.), Florin Marin a spus ca toti s-au incadrat in programul echipei: „Le este destul de greu deoarece au avut o perioada de intrerupere mai mare, plus ca au ajuns la Bazna dupa ce noi am inceput programul. Vad – si sint multumit – ca rezista!“ Balace a spus: „Intr-adevar, e greu. Dar nu cricnim. E importanta aceasta perioada. Viitorul meu? Nu-l cunosc, antrenorul-manager decide. As vrea sa joc la Universitatea, va dati seama!“

Atacantul Petrus Manta nu va mai ajunge in cantonamentul din Bazna deoarece si ieri era la inca un control medical, iar simbata oltenii revin in Banie. Duminica si luni sint zile libere, iar de marti pregatirile vor continua in Banie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS