19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Marin spune ca le acorda jucatorilor sanse egale

Florin Marin spune ca le acorda jucatorilor sanse egale

• In holul hotelului Expro din Bazna, antrenorul-manager Florin Marin a organizat marti la prinz o conferinta de presa ad-hoc dupa cel de-al doilea antrenament al zilei. Florin Marin a raspuns la toate intrebarile adresate. Cind cameramanul de la 3TV a vrut sa-l filmeze, tehnicianul Universitatii s-a opus: „Nu, te rog nu ma filma asa, sint nebarbierit! Ma vede lumea apoi la televizor asa neras si zic unii ca-s vreun amarit! Si eu care am asa de «multi» dolari de la Universitatea, in avans pe vreo doi ani si jumatate, asa cum a scris presa… I-am luat si i-am investit, cred, la Banca de Scont!“

• Trecind apoi la lucruri serioase, Florin Marin a marturisit ca returul acestei editii va fi unul greu pentru Universitatea, obiectivul raminind cel anuntat inca din vara anului trecut, locurile unu-patru: „Este foarte greu sa obtinem accederea in Cupele Europene. Sint un antrenor realist si recunosc ca echipele bucurestene aflate acum in fata noastra in clasament- Dinamo, National, Steaua, Rapid – au loturi valoroase si va fi foarte greu sa urcam pe pozitia a treia. M-ati intrebat daca obiectivul secret al nostru este locul trei? Inteleg ca si presa doreste ca Universitatea sa obtina performanta. Si noi, evident! Dar nu se poate ca doar in citeva luni sa facem minuni“. Ne-au fost oferite si explicatii, insotite de argumentele cunoscute. „Daca nu exista stabilitate la toate nivelurile (actionariat, conducere, antrenori, jucatori) lucrurile nu au cum sa mearga bine. Din ’90 incoace, la Universitatea au fost schimbari prea dese si acest lucru a influentat negativ performantele“, a spus Florin Marin.

• „Vrem liniste, altfel nici obiectivul despre care v-am vorbit nu este sigur ca-l putem realiza“, a mai completat Florin Marin. Si a oferit urmatorul exemplu: „Am contactat doi antrenori specializati in pregatirea portarilor, tehnicieni din afara Craiovei. Nu pot, din motive subintelese, sa-i nominalizez pentru presa. M-au refuzat, explicindu-mi ca nu accepta propunerea noastra din cauza atmosferei tensionate de la Craiova. In plus, ei au refuzat si din cauza acestor probleme legate de o eventuala schimbare a actionarilor clubului. Ca sa fiu sincer, atmosfera tensionata de la Craiova, coroborata cu aceasta incertitudine, se rasfringe si asupra jucatorilor“. Despre varianta cumpararii actiunilor clubului de Balaci et comp, acelasi Florin Marin a precizat: „Daca se va intimpla asta, sigur ca sint afectat. Vor fi, inevitabil, schimbari. Este firesc, cine vine la Universitatea vine cu echipa lui. Nu stiu insa amanunte concrete, doar ceea ce dl Netoiu a declarat. Stiu ca actionarul a precizat ca a purtat doar o discutie cu domnii Balaci si Gheara si ca de atunci nimeni nu l-a mai contactat. Ceea ce apare aproape zilnic in presa sint speculatii si interpretari. Repet insa, aceasta problema o cunoaste doar actionarul Netoiu.“

• Lotul Universitatii cuprinde in prezent 25 de jucatori in cantonamentul din Bazna, plus cei aflati la loturi: Stoican, Grigorie si Silvasan. Flavius Stoican ramine capitanul preferat al lui Florin Marin: „Am mare incredere in Flavius. Si sintem bucurosi ca a fost chemat de selectionerul Iordanescu la lot, desi opinia mea este ca perioada aceasta nu este cea mai oportuna. As fi dorit ca pe toti trei (Stoican, Grigorie, Silvasan) sa-i am acum in pregatirile din Bazna“. Pentru retur, Florin Marin va miza pe „maximum 25“, ceilalti jucatori urmind sa fie imprumutati la alte echipe sau trimisi la tineret.

Antrenorul-manager a precizat: „Va fi o concurenta corecta. Le dau, iar jucatorii cunosc deja asta, sanse egale tuturor, n-am nici un fel de preferinte, asa cum insinuati uneori in ziar. Voi definitiva lotul de 25 dupa perioada de pregatiri si jocuri de verificare“. Petrus Manta se afla si ieri pe mina medicilor din Bucuresti: „Efectuez acum controlul medical la CNMS“.

• Stefan Preda a declarat mass-media ca aceasta perioada centralizata din Bazna este al 35-lea cantonament montan din cariera lui de fotbalist, precizind: „Este cel mai greu din viata mea!“ Fane a precizat apoi motivul pentru care a venit la Universitatea: „I-am explicat si sotiei mele ca am acceptat sa semnez cu Universitatea deoarece nu-mi ajung medaliile pe care le am pina acum in vitrina proprie (campion cu Dinamo, cistigator al Cupei cu Petrolul – n.r.). Ar fi bine daca as putea la Universitatea sa-mi imbogatesc trofeele carierei. Mai am contract cu Craiova inca un an si jumatate. Sper sa realizez ceva!“. Despre o eventuala oferta din strainatate, Fane a spus ca nu stie nimic: „S-ar putea, dar eu nu cunosc nimic. Oricum, nu as renunta acum la Universitatea. Este o atmosfera foarte buna, se lucreaza deosebit. Daca am avea si liniste din exterior, eu zic ca putem realiza obiectivul stabilit“.

In privinta revenirii in nationala A, goal-keeperul Universitatii a spus: „Selectionerul Iordanescu – care m-a luat la CM din SUA ’94 – imi cunoaste calitatile. Stiu ca actualul selectioner nu se bazeaza numai pe virsta, ci si pe experienta jucatorului. Sper ca prin prestatiile mele din returul acesta sa-i demonstrez ca merit sa fiu in nationala“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS