26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA tras echipa dupa el

A tras echipa dupa el

– Fane, am citit ca saptaminalul Voetbal International, care apare in Olanda, te-a desemnat cel mai bun jucator din tur de la Vitesse Arhnem.

– A fost o surpriza placuta si pentru mine. Dar, daca stau sa ma gindesc bine, toamna anului trecut a fost cred cea mai buna perioada a mea la Vitesse. Oricum, in tur au fost destui coechipieri care au jucat la un nivel ridicat, dar ma bucur ca ziaristii de la Voetbal International m-au preferat pe mine.

– La Ajax, de exemplu, cine a fost desemnat liderul turului?

– Un atacant tinar, Van der Vaart, care marcheaza foarte multe goluri.

– Cind se reia campionatul in Olanda?

– Nu mai este mult. Duminica intram in focuri. Noi jucam acasa cu NEC Nijmegen.

– Povesteste putin ce inseamna perioada de acumulari pentru o echipa ca Vitesse.

– Este o mare diferenta fata de ceea ce se obisnuieste in Romania. De exemplu, ne-am reunit la inceputul lui ianuarie si peste citeva zile am plecat la Faro, in Portugalia, unde am stat o saptamina. Acolo am acumulat – ca sa zic asa – din toate punctele de vedere, dar antrenamentele se desfasurau pe gazon, cu mingea. Nici vorba de alergari interminabile pe pantele muntilor ca in Romania. In Portugalia am sustinut si doua amicale – cu Hansa Rostock (3-0) si Hannover ’96 (0-2) – dupa care am revenit acasa. Pina duminica facem antrenamente la Papendal, un centru sportiv luxos care se afla linga Arnhem.

– Acum, daca tot ai fost desemnat cel mai in forma fotbalist de la Vitesse, probabil ca nici nu se pune problema sa nu joci titular…

– Asa gindesc si eu. Mai ales ca Van Hintum, cel care era de ani buni capitanul echipei si evolua pe postul de fundas stinga, a fost vindut la Hannover ’96. Dar, nu ar fi probleme nici daca antrenorul Sturing m-ar trimite pe dreapta, m-am obisnuit deja.

– Pe acasa cind mai vii?

– Nu stiu acum. Avem treaba in campionat, sintem pe locul sase la doar sase puncte de lider, Ajax. Evident, toti ne dorim sa incheiem sezonul pe podium si nu este deloc imposibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS