20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Mergea s-a calificat in turul secund

Florin Mergea s-a calificat in turul secund

Desemnat si anul acesta, pentru a treia oara consecutiv, drept cel mai bun sportiv al CSS Tirgu Jiu, tenismenul Florin Mergea participa, incepind de luni, la turneul de tenis Australian Open. Sportivul gorjean a luat startul la prestigiosul turneu de Mare Slem pe tabloul rezervat juniorilor. Florin Mergea s-a calificat ieri in turul doi al competitiei rezervate juniorilor din cadrul Internationalelor de tenis ale Australiei, dupa ce l-a invins, in runda inaugurala, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1, pe australianul Adam Feeney. Mergea il va intilni, in turul doi, pe francezul Clement Morel, cap de serie numarul 9, care a trecut in primul tur, cu scorul de 6-4, 6-1, de letonul Andis Juska. Un alt roman, Horia Tecau, a fost invins in runda inaugurala, cu scorul de 6-2, 6-1, de australianul Raphael Durek.

Florin Mergea are 16 ani si este elev in clasa a XI-a la LPS din Tirgu Jiu. El a reusit sa cistige primul titlu international la virsta de 11 ani, iar la 14 ani a devenit campion national de juniori al Romaniei. In ultima perioada, el a fost mai mult timp plecat din tara la diferite concursuri internationale, cel mai important turneu cistigat in 2001 fiind Orange Bowl din Statele Unite. Sportivul a revenit in tara doar pentru putin timp, la inceputul acestui an, cind si-a continuat antrenamentele la Tirgu Jiu. El nu a putut lua parte insa la premierea care a fost organizata de CSS Tirgu Jiu, dar va avea posibilitatea sa se prezinte la gala Sportivilor Gorjeni, care s-a aminat pentru data de 7 februarie. Mergea a fost desemnat unul dintre cei mai buni sportivi gorjeni ai anului trecut, in 2001 devenind practic campion mondial la categoria sa de virsta.

Florin Segarceanu, vicepresedintele Federatiei Romane de Tenis, a spus ca este in curs de elaborare un program de sustinere materiala a sportivilor tineri, pentru a putea reprezenta Romania la concursurile internationale. „Cazul lui Florin Mergea este elocvent pentru sportivii romani care sint sprijiniti financiar doar de parinti, pentru a ajunge la turneele din strainatate. El are 16 ani si, pentru a avansa in urmatorii doi ani, trebuie sa joace la turneele de seniori, iar la juniori sa nu mai participe decit la turneele de Mare Slem si la Orange Bowl. Deocamdata, nu detinem bani suficienti pentru a sprijini mai multi jucatori. Mai bine investim ceea ce avem in virfuri“, a spus vicepresedintele FRT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS