20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAflati in inima Transilvaniei, alb-albastrii se trateaza cu „Vampir“

Aflati in inima Transilvaniei, alb-albastrii se trateaza cu „Vampir“

Probabil ca despre localitatea Bazna oamenii nu au auzit prea multe lucruri, dar daca ajungi aici ai impresia ca peisajele sint rupte din Rai. De opt zile, lotul Universitatii si-a stabilit cartierul general la hotelul „Expro“, apartinind Romgazului, un hotel cotat la trei stele si dotat cu tot ceea ce-si doreste o echipa aflata in pregatiri: sala de fitness, jacuzzi, sauna, piscine (una, in interiorul hotelului, cu apa sarata). Saptamina trecuta, toti oltenii pe care i-am sunat aici, la Bazna, spuneau cam asa: „Sint conditii deosebite, de nivel occidental“. Ieri-dimineata, clubul Universitatea l-a „insarcinat“ pe fostul component al Craiovei Maxima, Nae Tilihoi, sa transporte la Bazna citiva ziaristi craioveni pentru a vedea la lucru Universitatea de astazi.

Dobre: „Am coborit din iad!“

Aflati in inima Transilvaniei si intr-un decor mirific, oltenii asuda aici din greu, cum se spune. „Este, poate, cea mai grea perioada a pregatirilor, dar absolut necesara pentru returul acestei editii“, marturiseste Marius Sava. Gratie indeminarii „soferului“ Nae Tilihoi, am ajuns ieri in timpul celui de-al doilea antrenament al zilei, desfasurat, ca si cel de dimineata, prin padurile din apropierea hotelului din Bazna, constind in alergare pe un traseu deja cunoscut. „Am coborit din iad!“, zice C. Dobre, coborind din padure.

Jucatorii sint sanatosi

Antrenorul-manager Florin Marin – care ne-a intimpinat cu cordialitate si o amabilitate surprinzatoare pentru un om considerat de multi cazon – era multumit: „Tin sa precizez ca toti jucatorii aflati in pregatiri sint sanatosi, fapt deosebit de important. A contat enorm perioada de la Eforie, din decembrie. Apoi, receptivitatea lor la programul stabilit este un alt element important, care imi da sperante ca acest stagiu va fi reusit si isi va atinge scopul urmarit de mine pentru aceasta etapa a pregatirilor. Sint convins ca pina la inceperea returului, echipa va avea conditii pentru a ataca, asa cum ne-am propus, locurile unu-patru. In opinia mea, Universitatea are acum un lot echilibrat. Baietii sint constienti de dificultatea returului, de aceea se pregatesc cu toata responsabilitatea. De fapt, astazi (ieri – n.r.), ati putut constata pe viu ceea ce eu v-am spus, telefonic, zilele trecute. E greu de spus acum ca luptam pentru Cupele Europene, asta insemnind locurile unu-trei. In acest moment, obiectivul ramine cel stabilit in vara trecuta, macar pozitia a patra. Sa fim realisti, echipele din Capitala – Dinamo, National, Steaua – cred ca vor «urca» pe primele pozitii.“

Despre eventualul transfer al lui Badea, Florin Marin a spus ca abia ieri a discutat cu presa acest caz: „Din varii motive, cred ca Badea nu imi era util la virsta lui“. Cum presa a consemnat faptul ca Florin Marin si-ar fi incasat banii din contract in avans pe doi ani, tehnicianul Universitatii a negat aceasta informatie: „Zvonuri fara nici un simbure de adevar“.

Tilihoi s-a intilnit cu Purima

In timp ce Tilihoi se conversa cu fostul coechipier de la Universitatea, Petru Purima (aflat, ca antrenor secund al Gazului Metan, in sala de forta a hotelului), jucatorii acordau interviuri mass-media, autografe unor suporteri ai Universitatii din Medias. Oltenii vor ramine aici pina pe 26 ianuarie, dupa care vor veni in Craiova, perioada in care vor disputa patru amicale. „Important este ca toti jucatorii sa ajunga la un potential maxim atunci cind incepem returul“, a precizat Florin Marin.

Dupa cele doua antrenamente de dimineata prin padurile din apropierea hotelului „Expro“, urmeaza al treilea, cel din sala de forta (aproximativ 90 de minute), o incapere desprinsa parca din revistele Neckerman. Pina la ora 17.00, oltenii trec si prin momente mai placute, la refacere (piscina, jacuzzi). Iar cei doi masori – Doru Vaetis si Aurel Tufan – trec si ei la treaba.

Maninca la fel ca Totti si Maldini

Masa de prinz este foarte consistenta (patru feluri), meniu – dupa cum ni s-a spus – identic cu al echipei nationale a Italiei. Seara, la cina, jucatorii, au voie sa guste si un pahar de vin, „Vampir“, produs in cramele lui Netoiu de la Focsani. In Bazna sint conditii excelente, dar si preturi pe masura: 1.800.000 de lei pe noapte pentru un apartament, 250.000 de lei pentru animalele de casa cazate la hotel (!).

Dupa toate probabilitatile, astazi va fi prezent la pregatiri si Manta. Singurul jucator care urmeaza un program diferentiat (de o alta intensitate) este Frasineanu, deoarece el a facut o pauza destul de mare de cind a venit din Israel.

Vine si Netoiu?

Conform unor informatii de ultima ora, s-ar parea ca miine va veni la acest stabiliment din Bazna si actionarul Netoiu. In prezent se afla in pregatiri 25 de fotbalisti, iar cu Manta vor fi 26. Impartirea pe camere: Tudor – C. Dobre; Frasineanu – Verdes, Preda – C. Dinu, Danciu – D. Rednic, Craciunescu – Burca, Vochin – Baldovin, Alexa – Iacob, Sava – Balace, M. Niculescu – Plesan, Barcauan – Dragomir, G. Serban – Rada, Neamtu – Vigariu Suleap. Duminica, oltenii revin acasa, iar apoi vor avea doua zile libere.

Posibili parteneri pentru amicale

In turneul din Cipru, printre posibilii adversari ai Universitatii notam urmatoarele echipe aflate in acea perioada in insula Afroditei: Dinamo Moscova, Socol Saratov, Fakel Voronezh, Uralan Vladikavkaz (Rusia), Slavia Praga, Banik Ostrava (Cehia), Slovan Bratislava, Dubnica Slovakia (Slovacia), Dinamo Tbilisi, Lokomotiv Tbilisi (Georgia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS