15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPremierul va pune la dispozitia procurorului general declaratia de avere si de impozit

Premierul va pune la dispozitia procurorului general declaratia de avere si de impozit

Premierul Adrian Nastase a anuntat ieri ca va pune la dispozitia procurorului general declaratia sa de avere si de impozit, pentru a verifica toate elementele aparute in raportul Armagedon ll. Nastase a apreciat ca raportul este o diversiune care trebuie sa atinga zone importante din Occident si are o tinta politica perversa, iar prin acesta se incearca darimarea credibilitatii externe a Romaniei, din interior, printr-un grup politic. Primul-ministru a apreciat ca raportul este „o compilatie de texte publice si provenite din zone speciale“ si a aratat ca „un grup care deocamdata pare sa fie al lui Emil Constantinescu a lansat un atac extrem de dur la adresa institutiilor statului, intr-un moment in care tara are nevoie de credibilitate externa“. „Aceasta actiune este in detrimentul tuturor, pentru ca nimeni nu va sta de vorba cu un guvern corupt“, a spus Nastase.

Intrebat in privinta modului in care acest raport afecteaza credibilitatea externa a tarii, Nastase a spus ca, in calitate de premier, negociaza in strainatate probleme serioase pentru cetatenii romani. „In momentul in care merg in strainatate si sint privit ca un neispravit, ca un corupt, cum pot eu sa particip la lucrurile acestea. Nu pot sa nu reactionez la aceste lucruri“, a adaugat Nastase.

Primul ministru a mai spus ca exista citeva date clare, si anume existenta incontestabila a punctului de unde a fost transmis raportul si ca acela care a transmis aceste mesaje a confirmat acest lucru si este un foarte bun prieten al lui Mugur Ciuvica. Nastase a aratat ca este important ca toate cercetarile sa se desfasoare cu respectarea drepturilor cetatenesti si ca politia si Parchetul sa nu manifeste excese in legatura cu actiunile de acest gen. El a adaugat ca unele aspecte din raport sint absolut penibile si ca sint inadmisibile aceste atacuri murdare. Nastase a aratat ca in raport se fac referiri la locuinta pe care o detine de zece ani si ca nu se mentioneaza faptul ca a renuntat la resedinta pregatita de Victor Ciorbea in favoarea lui Emil Constantinescu si plateste in continuare si intretinere, si chirie.

El a mai dezmintit o serie de acuzatii aparute in raport, printre care si cele referitoare la faptul ca ar fi fost anul trecut in Delta si la legatura sa cu Adrian Costea. Nastase a adaugat ca Parchetul trebuie sa cerceteze toate aceste informatii aparute in raport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS