22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOvidiu Cristian Iane a fost eliberat

Ovidiu Cristian Iane a fost eliberat

Decizia procurorilor de inlocuire a masurii arestarii preventive a lui Ovidiu Cristian Iane cu cea a obligarii de a nu parasi localitatea a avut in vedere atit pozitia constant sincera a acestuia, cit si contributia sa la completarea probelor din dosar, informeaza Biroul de presa al Ministerului Public. Administratorul societatii Favorit Tech, Ovidiu Cristian Iane, a parasit ieri, in jurul orei 14.00, sediul Parchetului Curtii Supreme de Justitie, dupa ce procurorii au revocat mandatul de arestare emis pe numele sau, sub acuzatia comunicare de date false in afacerea Armagedon II. Iane a declarat presei ca, in fata anchetatorilor, a recunoscut ca el este cel care a difuzat prin Internet raportul Armagedon II. „Nu s-au facut presiuni asupra mea. Tot ce am declarat este real. Pina acum o jumatate de ora, inainte sa fiu eliberat, ma consideram un tap ispasitor, acum nu. Am trimis acest raport pentru ca am crezut ca nu este ceva grav. Nu fac politica“, a spus Iane.

Intrebat de unde stia despre adresele la care a expediat raportul, Iane a spus: „Locatiile mi-au fost trimise o data cu mesajul. Mesajul mi-a fost trimis de domnul Mugur Ciuvica. Nu am retinut nici o locatie din cele pe care le-am trimis.“

Referindu-se la ancheta in acest caz, Ovidiu Iane a adaugat: „Deocamdata, procurorii nu mi-au schimbat incadrarea juridica. S-a revocat mandatul de arestare emis pe numele meu si s-a dispus interdictia de a parasi Capitala pe o perioada de 30 de zile. Arestarea mea a fost facuta intr-un moment in care nu se stia nimic. Timp de trei zile s-a facut ancheta incontinuu, la care am participat si eu“. Si aparatorul sau, avocatul Viorel Spinu, considera corecta masura care a fost luata de procurori ca Iane sa fie cercetat in stare de libertate, dupa ce acesta fusese arestat vineri seara. Procurorul Alexandru Chiciu, din cadrul Parchetului Curtii Supreme de Justitie, declarase inca de simbata ca Iane a recunoscut ca el este cel care a difuzat raportul Armagedon II, document pe care il primise de la Mugur Ciuvica. Potrivit procurorului, Ovidiu Cristian Iane de 21 de ani il cunostea de mai mult timp pe Mugur Ciuvica de 45 de ani, fostul sef de cabinet al lui Emil Constantinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS