26.7 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDoroftei va boxa cu Raul Balbi sau cu Stefano Zoff

Doroftei va boxa cu Raul Balbi sau cu Stefano Zoff

Pugilistul roman Leonard Doroftei il va intilni in meciul pentru pastrarea titlului mondial la categoria semiusoara, versiunea WBA, pe argentinianul Raul Balbi sau pe italianul Stefano Zoff, a spus ieri directorul general al clubului InterBox, Yvon Michel. „Pentru revansa imediata, Raul Balbi trebuie sa doreasca lupta, adica sa faca o cerere oficiala la WBA si, mai mult, acest for sa accepte solicitarea sa.

Deocamdata, Balbi nu a facut acest lucru, dar noi nu avem nimic impotriva disputarii unui meci Doroftei – Balbi. Oricum, WBA ne-a cerut ca Doroftei sa lupte impotriva celui mai bine clasat boxer la aceasta categorie, care este italianul Stefano Zoff“, a spus Yvon Michel. In contractul meciului dintre Doroftei si Balbi, exista o clauza conform careia, in cazul unei victorii, romanul trebuie sa-i acorde revansa pugilistului argentinian. Pe de alta parte, campionul european Stefano Zoff, care ocupa locul al doilea in clasamentul WBA, categoria usoara, a declarat presei italiene ca el va boxa, pentru titlul mondial, cu Doroftei.

„Reprezentantii lui Zoff au avut o intelegere cu managerul lui Raul Balbi ca, in cazul in care argentinianul isi pastra centura, sa boxeze cu pugilistul italian. Aceasta intelegere nu este valabila si in cazul nostru. Am mai avut o oferta ca Doroftei sa boxeze pentru titlu, la Las Vegas, cu Floyd Maywater, dar deocamdata nu sintem interesati de aceasta propunere“, a precizat Yvon Michel.

Leonard Doroftei a spus ca ar prefera sa-si apere titlul mondial in fata lui Raul Balbi: „As prefera sa boxez cu Balbi, deoarece au fost multe comentarii pe tema acestui meci. In acest fel o sa le demonstrez tuturor ca am fost si sint mai bun ca el. O sa-l inving mult mai frumos si mai repede ca data trecuta. Cel mai frumos ar fi ca meciul sa se desfasoare in Romania“.

Reprezentantii Federatiei Romane de Box negociaza, in aceste zile, cu Yvon Michel posibilitatea organizarii in Romania a meciului in care Doroftei isi va pune centura de campion in joc. „Tratativele merg mai greu, dar cred ca vom ajunge la o intelegere. Sint convins ca Federatia Romana de Box va gasi resursele necesare, fara a implica bani publici, ca meciul sa se desfasoare in Romania. Discutam chiar posibilitatea de a organiza in tara anumite gale la care sa boxeze si Adrian Diaconu sau Crinu Olteanu, si ei componenti ai clubului Interbox“, a mentionat presedintele FRB, Iosif Armas.

Yvon Michel s-a declarat optimist in ceea ce priveste tratativele. „Sint sanse ca Doroftei sa boxeze in Romania, pentru ca exista o vointa puternica aici. Am convingerea ca vom ajunge la o intelegere si ca eu, la rindul meu, o sa pot sa-l conving pe partenerul nostru american“, a adaugat oficialul InterBox. In cadrul conferintei de presa, Doroftei a primit din partea Radio Romania Actualitati o placheta cu titlul „Omul anului in Romania“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS