15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Florin Marin sa ia lecitina!“

„Florin Marin sa ia lecitina!“

In vara anului 2000, la prima „descalecare“ a lui Florin Marin la Universitatea, antrenorul adus de Gigi Netoiu a comunicat mass-media lista cu jucatorii pentru sezonul 2000/2001, iar printre numele absente s-au numarat Cristescu, Prunea, Neagoe si Vochin. Toti au fost, cu alte cuvinte, disponibilizati de cuplul Netoiu – Marin, oferindu-se explicatii destul de puerile. Dupa o experienta in Germania (liga a IV-a), Silvian Cristescu a revenit in Banie, la Extensiv, iar recent a semnat un contract cu campioana en-titre, Steaua, fiind solicitat de antrenorul-manager Victor Piturca.

O paranteza: in vara anului 1995, Pavel Badea a revenit acasa dupa trei ani petrecuti la Lausanne-Sport (Elvetia) si imediat antrenorul de atunci al Universitatii, Victor Piturca, l-a si „inrolat“ in echipa alb-albastra. Acum? Silvian Cristescu si Pavel Badea erau in Craiova, dar nimeni de la Universitatea nu le-a oferit macar o cafea. Florin Marin a explicat presei: „Cristescu a spus ca visul lui e sa joace la Steaua, iar Badea nu si-a manifestat interesul sa mai joace la Universitatea, preferind Extensivul. Ce puteam face noi in aceste conditii?!“

Declaratia lui Florin Marin contine neadevaruri, ca sa ma exprim civilizat. Cristescu a fost dat afara, iar pe Badea nu l-a contactat nimeni, desi, in toate declaratiile de presa, „Badita“ a spus ca ar dori sa revina acasa, la Universitatea. Toata presa a scris despre sezonul lui deosebit din J-League in anul 2001 si ca este liber de contract la aceasta ora. L-am contactat ieri-dimineata pe fostul capitan al Universitatii, Silvian Cristescu.

– Cum este la Steaua, Cristi?

– Cum sa fie, bine! Sint la echipa campioana, altele sint aici datele problemei.

– Contractul tau este pina in 2003?

– Am semnat pentru o perioada de un an si jumatate, adica inclusiv sezonul 2002/2003.

– De ce crezi ca n-ai avut loc la Universitatea?

– Eu sa raspund la aceasta intrebare? Intrebati la Universitatea. Ce sa mai rascolim acum trecutul.

– Florin Marin, cel care te-a disponibilizat in 2000, iar acum nu te-a „observat“ prin Banie, zice ca nu-i vinovat, ca visul tau a fost sa joci la Steaua.

– Fiecare jucator isi doreste sa joace la echipa campioana, care-i problema? Cei care se ocupa de Universitatea in prezent, inclusiv antrenorul-manager, ar trebui sa stie ca nici macar numarul de telefon nu mi l-am schimbat. Am mai spus-o, nu mai e loc de olteni la Universitatea! N-am nimic cu unii jucatori actuali de la echipa fanion a Craiovei, pentru ca ei nu au absolut nici o vina.

– Acum? Iti doresti cu Steaua un fel de revansa fata de Universitatea…

– Normal ca atunci cind voi juca impotriva Universitatii imi doresc ca Steaua sa cistige. Evident, vreau sa arat ca la 31 de ani pot juca fotbal de performanta.

– Cum comentezi totusi declaratiile lui Florin Marin in privinta ta?

– Ce sa mai spun? Cred ca acest antrenor are nevoie de lecitina. Ii fac eu rost de un flacon si i-l fac cadou. Poate asa isi aminteste din cauza cui am plecat de la Universitatea.

– Am inteles ca regreti despartirea de Extensiv…

– Firesc! Pornisem pe un drum bun.

– Care-i obiectivul pentru retur?

– Al meu este acela de a ma pregati foarte bine si sa joc la Steaua. In privinta obiectivelor echipei, ramin cele cunoscute: Cupa Romaniei si – de ce nu? – campionatul. Sintem la doar patru puncte de liderul Dinamo…

– Cum a fost reintilnirea cu Victor Piturca, cu „familia“ oltenilor din Ghencea?

– Totul a decurs normal. Avem treaba in acest retur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS