14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFerrari il curteaza pe Montoya

Ferrari il curteaza pe Montoya

Gruparea italiana de Formula 1 Ferrari doreste sa-l angajeze din sezonul 2003 pe pilotul columbian al echipei Williams, Juan Pablo Montoya. Surse din cadrul gruparii Williams sustin ca toti cei de la Ferrari il doresc pe Montoya pe termen nelimitat, in vederea inlocuirii germanului Michael Schumacher, dupa retragerea acestuia.

Managerul pilotului columbian, Julian Jakobi, a negat aceste informatii, precizind ca Montoya va respecta contractul cu echipa Williams. „Este placut sa stiu ca si alte echipe sint interesate de el, dar Montoya are un contract cu Williams“, a spus Jakobi. Patronul echipei Williams, Frank Williams, s-a limitat sa declare ca astfel de probleme nu pot fi discutate in public.

Contractul brazilianului Rubens Barrichello, al doilea pilot al echipei Ferrari, se incheie la finalul sezonului 2002, in timp ce intelegerea lui Schumacher cu gruparea italiana va expira la sfirsitul anului 2004. Montoya a spus ca nu va accepta sa concureze pentru Ferrari atita timp cit Michael Schumacher se va afla in echipa, deoarece germanul va avea intotdeauna un statut privilegiat.

Anumite surse sustin ca echipa Williams ar fi dispusa sa-i mareasca foarte mult salariu lui Montoya pentru ca pilotul sa nu paraseasca gruparea. Se pare ca salariul columbianul este in prezent de 1,5 milioane de dolari pe sezon, ceea ce reprezinta o suma mica pentru un pilot de Formula 1. Desi oficialii de la Ferrari au refuzat sa faca vreo declaratie, nu este prima data cind acestia sint interesati sa-l angajeze pe Montoya. In 1999, cind Schumacher a avut un picior fracturat, presedintele scuderiei, Luca di Montezemolo, a anuntat ca va discuta cu pilotul columbian. Sezonul 2001 a fost primul in care Montoya a concurat in Campionatul Mondial de Formula 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS