22.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLeonard Doroftei a primit Centura cu diamante

Leonard Doroftei a primit Centura cu diamante

Leonard Doroftei, pugilistul roman care a cistigat titlul mondial in versiunea WBA, la categoria semiusoara, a primit aseara centura de campion, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la „Molson Center“ din Montreal. Doroftei nu a primit Centura cu diamante dupa ce a cucerit simbata, la San Antonio, titlul mondial in versiunea WBA, invingindu-l la puncte pe detinatorul trofeului, argentinianul Raul Balbi, deoarece adversarul sau o uitase in Argentina.

Partida dintre Doroftei si Balbi, disputata in cadrul galei „Boxing After Dark“, va fi cu siguranta nominalizata pentru titlul „Meciul Anului“, a informat clubul InterBox, la care activeaza pugilistul roman. „Leonard Doroftei a captivat inimile publicului american, datorita incredibilei sale performante si a audientei de care s-a bucurat acest meci, transmis in direct in Statele Unite de postul de televiziune HBO“, s-a precizat intr-un comunicat al clubului InterBox.

Plecarea lui Leonard Doroftei si a managerului general al clubului Inter Box, Yvon Michel, spre Romania este programata pentru 19 ianuarie, acestia urmind sa participe la numeroase receptii organizate in onoarea campionului mondial. „Presedintele Romaniei, Ion Iliescu, si premierul Adrian Nastase au anuntat deja ca doresc sa se intilneasca cu pugilistul roman, dupa ce Iliescu i-a trimis acestuia o scrisoare de felicitare pentru cucerirea titlului mondial“, se mentioneaza in comunicat.

O companie americana i-a oferit 500.000 de dolari pentru ca primul meci disputat de pugilistul roman Leonard Doroftei, campion mondial in versiunea WBA, la categoria semiusoara, sa se desfasoare la New York sau Las Vegas. Desi au primit aceasta oferta, responsabilii clubului canadian InterBox vor discuta cu Federatia Romana de Box despre posibilitatea organizarii acestui meci in Romania. Bursa lui Doroftei pentru cistigarea titlului mondial a fost de 50.000 de dolari, dar pugilistul roman va mai primi citeva mii de dolari din partea postului de televiziune HBO, care a difuzat de sapte ori reluarea meciului in care Doroftei a cistigat titlul mondial in fata argentinianului Raul Balbi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS