18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGraeme Obree a incercat sa se sinucida

Graeme Obree a incercat sa se sinucida

Scotianul Graeme Obree, dublu campion mondial la ciclism pe pista, a incercat sa se sinucida in luna decembrie a anului trecut, a anuntat presa britanica. Potrivit cotidianului The Independent, Graeme Obree a incercat sa se spinzure in grajdul unde sotia sa, Anne, isi tinea calul. Sotia sa a explicat ca Graeme, profund afectat de moartea fratelui sau, Gordon, in anul 1994, „este foarte emotionat in perioada sarbatorilor de iarna“.

Obree a cistigat titlul mondial in proba de urmarire in anii 1993 si 1995 si a doborit de doua ori recordul mondial al orei, prima data in anul 1993, la Hamar (Norvegia), cind a parcurs intr-o ora 51,596 km cu o bicicleta inventata de el, fabricata cu piese de la o masina de spalat, si a doua oara in anul 1994, la Bordeaux (Franta), cind a parcurs 52,713 km cu o bicicleta obisnuita.

Presa britanica a scris ca ciclistul scotian sufera de stari depresive. In anul 1995, la citeva zile dupa ce a semnat un contract cu o echipa franceza, Graeme Obree a demisionat, explicind ca responsabilii acestei grupari „doreau sa-l forteze sa se dopeze“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS