19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„M-as bucura ca Balaci sa cumpere Universitatea!“

„M-as bucura ca Balaci sa cumpere Universitatea!“

Gigi Netoiu, Viorel Ilinca, Florin Marin si Flavius Stoican au fost ieri, timp de 100 de minute, tinta tirului intrebarilor mass-media, dar subiectele fierbinti – eventuala vinzare a pachetului total de actiuni, continuarea vinzarilor de jucatori – au ramas, cum se spune, in coada de peste. Antrenorul-manager Florin Marin a prezentat programul de pregatire din aceasta iarna: 7-13 ianuarie – Craiova; 14 ianuarie – vizita medicala la Bucuresti; 14-29 ianuarie – cantonament in Bazna; 1-9 februarie – pregatiri in Craiova; 12-26 februarie – turneu in Cipru.

Domocos si Naicu sint (ca si I. Savu) imprumutati in campionatul Chinei pina in decembrie 2002, Dragomir ar avea oferta din strainatate (prin intermediul lui Sica Puscoci), Manta se afla in Bucuresti pentru investigatii medicale, iar A. Calin a fost trimis sa se pregateasca cu echipa de tineret. „Nu va pleca nimeni in campionatul intern“, a tinut sa precizeze actionarul unic Netoiu, referindu-se la zvonurile privindu-i pe Stoican sau pe Sava. Ca noutate, oltenii intentioneaza sa-l legitimeze pe Mihai Niculescu, fratele lui Claudiu, mijlocasul de la Alba Iulia pregatindu-se inca din toamna cu Universitatea.

In opinia lui Florin Marin, lotul este unul echilibrat, cu care oltenii si-ar putea indeplini obiectivul anuntat – accederea in Cupele Europene -, dar acesta a spus ieri ca pentru acest obiectiv Universitatea are nevoie si de liniste din partea suporterilor si a presei: „In actualele conditii de tensiune nu vom putea sa ne atingem obiectivul“.

Fara „silenzio stampa“

In privinta „muteniei“, antrenorul a tinut sa precizeze ca ideea a venit din partea jucatorilor, fapt confirmat ieri de capitanul Flavius Stoican, care a spus: „Noi, jucatorii, am hotarit sa intram in «silenzio stampa» deoarece presa, la un moment dat, a scris ca Universitatea a disputat unele jocuri aranjate, ca adversarii nu si-au dat toata silinta, iar meritele noastre erau reduse. In plus, s-au scris lucruri urite, neadevarate, despre unii jucatori“. Capitanul alb-albastrilor a mai spus ca jucatorii au iesit acum din „silenzio stampa“.

Au fost si momente de suparare, de incrincenare ale celor doua „tabere“, iar cel mai „incrincenat“, Florin Marin, a explodat: „Nu sint suparat, sint chiar vesel!“. Antrenorul-manager a continuat sa „explice“ situatia din Banie: „Acum este o atmosfera normala cum a fost de obicei in Craiova, adica tensionata! Cind va fi liniste aici va fi o situatie anormala“. Jucatorii n-au semnat inca regulamentul de ordine interioara, ei avind destul de multe obiectii financiare, dar Florin Marin a spus: „O sa-l semneze, am avut pina acum alte probleme importante de rezolvat“. Florin Marin a mai spus ca visul actionarului Netoiu este sa o invinga pe Dinamo.

A vorbit si presedintele Viorel Ilinca, acesta explicind motivele pentru care este navetist intre Craiova si Bucuresti: „Am avut multe treburi de rezolvat in Capitala, in interesul clubului, destule litigii, inclusiv problemele legate de reorganizarea conform Legii educatiei fizice si sportului“.

Cumpara Balaci clubul?

Toata lumea fotbalului din Banie si nu numai avea ieri o singura intrebare: cumpara Ilie Balaci actiunile Universitatii de la Gigi Netoiu? „Comandantu’“ a repetat si ieri ceea ce spune de multe luni incoace: ca nu este sprijinit concret de oficialitatile locale, ca nu poate de unul singur sa reziste, ca vrea numai si numai binele echipei craiovene: „M-a durut enorm atunci cind am fost facut dusmanul Universitatii!“. Netoiu a subliniat ca este doar membru fondator al clubului de fotbal Dinamo („am cotizat la inceput cu un milion“), fara nici o functie oficiala.

Netoiu: „Nu vind echipa ca sa obtin beneficii“

Despre oferta lui Balaci, Netoiu a punctat: „Personal, n-am vorbit cu Ilie Balaci. Am avut o discutie cu Nicu Gheara si el mi-a spus ca Ilie ar fi interesat sa cumpere Universitatea. Ca si mine, Nicu Gheara stie care sint problemele financiare de la club si cit a investit fiecare. In momentul in care Balaci este decis, ramine sa discutam aceste aspecte. M-as bucura sa vina Ilie Balaci ca sa se faca liniste pentru totdeauna, iar el sa reuseasca lucruri deosebite. (…) Am stabilit cu Nicu Gheara ca ne luam fiecare banii pe care i-am bagat. Oricum, nu vindem clubul sa facem beneficii sau altceva. Dar, deocamdata, n-am vorbit cu dl. Ilie Balaci. Cind dl. Balaci este pregatit, il asteptam cu placere! M-as bucura, sincer, repet, sa fie el. Poate ca Balaci va reusi sa trezeasca Bania“. „Comandantu’“ a mai spus, printre altele, ca ar fi dispus sa incaseze si doar 70-80% din pachetul total de actiuni.

De ce ar renunta la Universitatea? Netoiu: „Am venit la Craiova – si ramin aici – numai pentru jucatori si public. Dar daca vad ca nu sint dorit, ca nu este nici liniste si astfel echipa va avea de suferit, pentru ce sa ramin atunci? Sint oltean doar atunci cind vin cu banii la echipa, iar in rest…“. Florin Marin a completat: „Oltean nemernic, asa a scris presa!“. „Nu pot sa fac treaba buna la Craiova de unul singur daca toata lumea imi este ostila. Voi ramine la Universitatea pina atunci cind simt ca la aceasta echipa va veni cineva care va face mai mult decit mine. Chiar daca eu voi pierde o parte din banii investiti“, a mai adaugat Netoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS