10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLarrionda nu va mai arbitra la Campionatul Mondial

Larrionda nu va mai arbitra la Campionatul Mondial

Arbitrul uruguayan Jorge Larrionda, retinut pe lista FIFA pentru editia din acest an a Campionatului Mondial de fotbal din Coreea de Sud si Japonia, a fost suspendat sase luni, fiind gasit vinovat de coruptie.

Comisia de disciplina a Federatiei de Fotbal din Uruguay a decis ca lui Jorge Larrionda sa-i fie retrasa calitatea de arbitru international. Larrionda si alti patru arbitri uruguayeni, Gustavo Mendez, Oliver Viera, Carlos Lopez si Fernando Cresci, au fost suspendati pentru sase luni, in urma unei anchete desfasurate timp de trei luni, ca urmare a acuzatiilor de coruptie formulate la adresa acestora. Alti cinci arbitri, Sergio Komjetan, Martin Vazquez, Fernando Cabrera, Walter Rial si Pablo Fandino, care au fost, de asemenea, anchetati, au primit un simplu avertisment.

In urma acestor sanctiuni, Uruguay are, in prezent, numai patru arbitri internationali, respectiv Komjetan, Vazquez, Cabrera si Gustavo Gallesio, dintre care ar putea fi desemnat inlocuitorul lui Larrionda pe lista FIFA pentru CM de fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS