17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIordanescu va antrena nationala pina in 2004

Iordanescu va antrena nationala pina in 2004

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Anghel Iordanescu este noul antrenor al echipei nationale a Romaniei. Acesta va semna un contract valabil pina la 31 iulie 2004, avind drept obiectiv calificarea la turneul final al Campionatului European care se va desfasura in Portugalia, in anul 2004.

Noul selectioner a afirmat ca toate detaliile contractului au fost puse la punct, acordul cu FRF trebuind doar sa fie redactat si semnat in zilele urmatoare. „Echipa nationala reprezinta punctul culminant al carierei fiecarui antrenor. Ea inseamna totul, este icoana la care ne inchinam si ne rugam“, a spus Iordanescu. Selectionerul si-a reziliat contractul cu echipa Al Ain pe cale amiabila, dar nu a dorit sa dezvaluie clauzele incheierii intelegerii. Nu au fost facute publice nici date din contractul cu FRF. „Federatia nu poate asigura contracte comparabile cu cele din Vest, iar antrenorii care au lucrat la nationala au muncit fara sa fie remunerati pe masura efortului lor, dind dovada de moralitate“, a specificat Mircea Sandu.

Doar rezultatele conteaza

Noul tehnician principal al nationalei a precizat ca elementul primordial, la acest nivel, il constituie obtinerea rezultatelor, reconstructia echipei trebuind sa mearga mina in mina cu performantele. „Nu este importanta virsta jucatorilor, ci experienta si randamentul lor. Voi apela la toti fotbalistii care vor fi dispusi sa raspunda neconditionat convocarii la lot si care pot contribui la rezultatele nationalei. Imaginea echipei nationale este acum putin sifonata, din cauza necalificarii, dar in privinta jocului nu ma pronunt. Nu m-am intors acasa sa analizez cauzele ratarii calificarii la Cupa Mondiala“, a spus selectionerul.

Iordanescu a specificat ca nu si-a ales deocamdata colaboratorii din staff-ul tehnic al echipei nationale, dar o va face ori zilele urmatoare, ori, cel mai tirziu, dupa turneul din Portugalia, de la sfirsitul lunii ianuarie. Antrenorul nationalei a discutat cu fostii secunzi ai echipei nationale – Florin Cheran, Dan Apolzan si Dumitru Moraru – in privinta lotului de jucatori care va face deplasarea in Portugalia, lista fotbalistilor selectionati urmind sa fie finalizata in zilele urmatoare.

„Mi-as dori sa-l ajut pe Hagi“

„Imi este putin greu sa vorbesc acum despre Gica Hagi. M-as bucura enorm daca Hagi s-ar gindi si ar vrea sa lucram impreuna, dar mi-e frica sa-i propun acest lucru. Doresc foarte mult sa port o discutie cu Gica despre echipa nationala, despre meciurile disputate si despre viitorul lui vizavi de prima reprezentativa. As vrea sa-l ajut pe Hagi, intrucit el este unic si de neegalat. Sint convins ca Gica va ajunge un mare antrenor si nu ma veti auzi niciodata vorbindu-l de rau. I-am ramas de multe ori dator lui Hagi. L-am nedreptatit chiar, lovind in el, capitanul echipei nationale, pentru a-i alinia pe ceilalti. Toti ii sintem datori. Greu se va mai naste un nou Hagi si nu cred ca cineva il va putea inlocui“, a afirmat Anghel Iordanescu.

„Generalul“ se implica in lupta contra blaturilor

Anghel Iordanescu s-a aratat dispus sa lupte alaturi de Mircea Sandu impotriva meciurilor aranjate din campionatul intern. „Nu pot preciza acum ce forma de protest voi alege, dar oamenii din fotbal trebuie sa inteleaga ca sintem in ceasul al 12-lea si, daca nu reusim sa ne trezim, vom ajunge in situatia in care se afla fotbalul din Ungaria. Avem nevoie de credibilitate. Sintem pe un drum al pierzaniei, daca nu ne schimbam“, a spus Iordanescu, tehnicianul care, la sfirsitul anului 1999, a fost desemnat, de catre Federatia Romana de Fotbal, „antrenorul roman al secolului trecut“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS