12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportO sansa pentru Universitatea

O sansa pentru Universitatea

Aud ca Balaci le-ar fi declarat unor colegi din presa centrala ca ar da toate cupele – vreo 19 la numar – cistigate ca antrenor peste hotare pentru un titlu de campion in Romania.

Iata ca produsul cel mai bun din toate timpurile al Craiovei fotbalistice a ramas la fel de incapatinat, desi primele sale experimente ca antrenor de prima divizie in tara – ambele derulate la Universitatea – s-au soldat cu esecuri, nu neaparat din cauza sa. Desi unii nu imi vor da dreptate, cred si acum ca una dintre putinele solutii pe care le mai are Universitatea sa evite dezastrul spre care se indreapta cu pasi siguri ramine tot Ilie Balaci.

Privind in urma, sint convins ca Balaci a clacat in mandatele anterioare la cirma alb-albastrilor pentru ca a facut imprudenta sa creada prea mult in anumiti oameni. Practic, atit Gigi Netoiu, cit si George Ilinca, doi patroni cu care a lucrat Ilie, i-au facut mai mult rau decit bine, obligindu-l sa plece spasit de la echipa care, odata, se confunda cu numele sau. Daca ar fi fost inconjurat de prieteni adevarati, probabil ca Balaci ar fi oferit din nou Craiovei momente de neuitat pentru ca, ne-am convins, de ambitie nu duce lipsa nici ca antrenor.

Am scris aceste rinduri aflind ca Ilie se afla de luni seara in Banie. A venit pentru a-si revedea prietenii de-o viata, profitind de vacanta scurta care i s-a ivit in Qatar, acolo unde antreneaza pe Al Sadd, dar el viseaza si acum la momentul in care va reveni, de pe cu totul alte pozitii, la Universitatea. Pentru olteni ar fi bine daca evenimentul s-ar produce cit mai curind. Poate exageram daca spunem ca noi, mai optimisti din fire, speram ca Balaci sa reuseasca vreo minune inca din aceasta iarna. Nu de alta, dar este o sansa extraordinara ca Ilie Balaci sa-si replieze fortele, ambitiile, dar si prietenii cu bani, incercind sa dea marea lovitura acum, cind Gigi Netoiu pare din ce in ce mai putin preocupat de soarta Universitatii si probabil nu ar zice nu unei eventuale oferte. O oferta care, iata, se aude ca ar putea fi rostita chiar astazi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS