18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCNLO va subventiona in continuare sportul

CNLO va subventiona in continuare sportul

Vestea ca noul contract colectiv de munca semnat in cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia nu va mai permite angajarea sportivilor la Exploatarile Miniere din Gorj a pus pe jar lumea sportului din zona. Primii afectati de noul contract au fost handbalistii de la echipa de Liga Nationala Lignitul Pinoasa Tirgu Jiu, care au primit vestea chiar in ziua plecarii in cantonament.

La sedinta care a avut loc ieri au participat, pe linga reprezentantii administratiei locale, conducerea companiei si reprezentantii echipelor care au fost finantate pina acum de catre CNLO, sapte la numar, printre acestea numarindu-se divizionara B Pandurii Tirgu Jiu, precum si divizionarele C Minerul Motru, Minerul Matasari si Minerul Berbesti. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu, a spus la incheierea sedintei ca nu se pune problema ca aceste echipe sa se desfiinteze. „Sintem hotariti sa ajutam in continuare sportul gorjean, iar CNLO va ramine actionar la cluburile sau societatile comerciale care se vor infiinta conform noii Legi a sportului“, a mai spus oficialul gorjean, care este si presedintele Consiliului de Administratie al clubului Pandurii.

Pina la 31 ianuarie urmeaza sa fie aleasa modalitatea de aplicare a noii legi, asociatiile sportive urmind sa se transforme in cluburi sportive sau societati comerciale. Participantii la sedinta au hotarit ca, pina la data respectiva, sa se ia toate masurile pentru ca fotbalistii si handbalistii sa isi desfasoare in mod normal programul de pregatire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS