13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAsteptindu-l pe „General“

Asteptindu-l pe „General“

Reprezentativa de fotbal a Romaniei va intreprinde in perioada 20-31 ianuarie un turneu de pregatire in Portugalia. Organizind aceasta actiune in lipsa lui Anghel Iordanescu, care nu a venit inca din Emiratele Arabe Unite, antrenorii secunzi ai selectionatei tricolore au alcatuit un lot largit, format din jucatorii care activeaza in campionatul intern. „Lista pe care am alcatuit-o poate fi largita. Am apelat la jucatorii care au intrat in atentia fostilor antrenori ai echipei Romaniei, Ladislau Bölöni si Gheorghe Hagi“, a spus secundul Florin Cheran, care a intocmit aceasta lista impreuna cu Dan Apolzan si Dumitru Moraru. Lotul largit va fi inaintat noului selectioner Anghel Iordanescu, acesta urmind sa stabileasca numele jucatorilor care vor face deplasarea in Portugalia.

Balint isi va rezilia contractul cu FRF

Gabi Balint, celalalt antrenor secund al selectionatei tricolore, care si-a reziliat verbal contractul cu Federatia Romana de Fotbal dupa demisia lui Gheorghe Hagi, nu a fost prezent la sediul FRF. Balint a spus ca va trece in urmatoarele zile pe la sediul federatiei pentru a rezolva problemele legate de rezilierea contractului sau. Antrenorul principal al reprezentativei de tineret, Ion Moldovan, a spus ca va anunta pina vineri componenta lotului care va face deplasarea in Italia pentru turneul de pregatire, care va incepe pe 21 ianuarie.

Jamal Haji este inlocuitorul lui Iordanescu

Anghel Iordanescu, care a renuntat la postul de antrenor al formatiei Al Ain pentru a prelua conducerea tehnica a reprezentativei Romaniei, va fi inlocuit cu tehnicianul bosniac Jamal Haji, care a sosit ieri la Al Ain, pentru a semna un contract pentru o perioada de sase luni. „Am acceptat demisia lui Iordanescu si mai avem nevoie de el pentru a pune la punct unele probleme. Tehnicianul roman se va intoarce in tara sa intr-o saptamina. Ii dorim mult succes“, a spus presedintele Comitetului Executiv al clubului Al Ain, Mohammed Khalfan Matter Al Rumaithi. Haji il inlocuieste pe Iordanescu, care si-a reziliat contractul vineri seara, dupa victoria obtinuta, cu scorul de 2-0, in fata formatiei iordaniene Al Wahdat, performanta care a asigurat echipei Al Ain calificarea in sferturile de finala ale Cupei Cupelor Asiei.

Amical cu Mexicul?

Antrenorul reprezentativei de fotbal a Mexicului, Javier Aguirre, a anuntat ca aceasta echipa va disputa in luna februarie doua meciuri amicale in compania selectionatelor Iugoslaviei si Romaniei, in vederea pregatirii pentru Campionatul Mondial din 2002. Aguirre nu a precizat locul unde se vor disputa aceste intilniri amicale, dar a afirmat ca datele probabile sint 13 si 27 februarie. Secretarul general al Federatiei Romane de Fotbal, Cristian Bivolaru, a spus ca intre cele doua federatii nu au fost purtate discutii despre o eventuala intilnire amicala. Oficialul roman a adaugat ca data de 27 februarie nu este trecuta in calendarul FIFA pentru meciuri amicale. Nici pe 13 februarie nu poate avea loc o intilnire cu selectionata Mexicului, deoarece echipa Romaniei are programata o partida amicala cu reprezentativa Frantei, campioana mondiala si europeana en-titre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS